Mindre Barnaby siger EU

Selv om at der kun er blevet opklaret 369 mord i Barnaby serier, er den som bekendt langt fra færdig.

Der er helt sikkert plads til 500 til, hvilket EU dog nu begynder at blande sig i.

For selv om at en enkelt kronikør, der påstår at hun har set alle 369 mord, flere gange, er vurderingen – nede i Bruxelles – at vi da hellere skulle se på en dansk, svensk eller måske fransk version af samme koncept.

Post-Brexit er uanset på vej, og den kommer også til at ramme de TV seere, der ikke har det fjerneste imod at se de omtalte 369 mord, igen og igen, kun afløst af hyper-mage-mere restaurerede versioner af “Huset på Christianshavn” og “Matador”.

Igen.

Måske er der ikke så meget at være bekymret for.

Serier som “Downton Abbey” og “The Crown” har jo for længst fundet frem til at de kan leve en længere og måske endda bedre liv, hos streamerne, hvor dem der vil se hele Barnaby 6-måske 7 gange til, har muligheden for dette.

The Crown er en af de engelske serier med succes – EU kunne være på vej med initiativer der tvinger UK indhold væk fra SVoD hylderne

EU har dog stadig planer om at reagere på “the disproportionate” amount of British television and film content shown in Europe”.

Dette uanfægtet at netop England ellers er en af de største producenter af netop film og serier, som rigtigt mange gerne vil se.

Læs også  Nu kommer NBC Peacock

Omsætningen mellem EU og UK alene i forhold til rettigheder skulle – som eksempel – være på noget der ligner 1,4 milliarder pund årligt, hvilket så ellers skal suppleres med alt det som EU ikke køber, der omvendt kommer ind via streamere og på andre måder end TV og i biografen.

Derfor vurderer EU nu at England er en “threat to Europe’s cultural diversity”, i et dokument flere UK medier har fået fingre i.

I den forbindelse er UK film og TV serier – som bekendt – ikke længere Europæiske, og skal derfor tvinges langt ned under “30 procent” af alt fra VoD indhold, til indhold ( inde i EU ) på Netflix og Amazon hylderne.

Frankrig er allerede oppe på at 60 procent af det indhold der findes som VoD, skal være fra Europa.

Og nu hvor England ikke er en del af EU, bliver vi snart nødt til at producere noget mere indhold her i EU, som de andre EU lande kan nyde.

Tiltaget der – efter sigende – skulle leve et eller andet sted i Europa Kommissionen, er allerede oppe på diplomat niveau, da denne såkaldte “cultural diversity” ( nu væk fra ) “British programming”, er et potentielt problem for England, da der jo er en del omsætning i både Barnaby og andre UK produktioner.

Læs også  DR skal alligevel ikke spare 20 procent af budgettet

Adam Minns, the executive director of the Commercial Broadcasters Association (COBA), siger i den forbindelse:

 -Selling the international intellectual property rights to British programmes has become a crucial part of financing production in certain genres, such as drama, starter han og fortsætter.

 -Losing access to a substantial part of EU markets would be a serious blow for the UK TV sector, right across the value chain from producers to broadcasters to creatives, slutter han.

Og det er der nok noget om.,

Alene salget af UK produceret VoD indhold endte på 490 millioner pund i 2019-20, hvilket gør EU til det næst største marked efter USA for englænderne.

Det kan naturligvis ikke undre, nu hvor “the British screen industry” har råbt “ulven kommer” i en del år, hvorefter den så kommer.

Værst af alt er det snart Frankrig der overtager “The presidency of the union” ved årsskiftet.

Derfor forventer englænderne allerede nu en – om muligt  – endnu vildere stramning af reglerne i forhold til engelsk film og TV indhold.