Ofcom skal til at styre SVoD i England

Der er et par rapporter ude for tiden, om at Ofcom der er det engelske “Radio- og tv-nævnet”, skal “have ret til” at forlange det samme af streamerne som de forlanger af TV stationerne.

Faktisk så meget at Ofcom skal kunne gå ind og give bøder til de streamere der ikke overholder de regler som broadcasterne efterlever.

Indtil videre er der dog kun tale om et kommende “white paper from culture secretary Oliver Dowden”, hvilket – plejer – at være det samme som at sige at det bliver til lov, lige om snart.

Dermed er der en hulens masse – potentielle – problemer for streamere som Netflix, Disney+ og Amazon Prime.

Igår kunne de – som eksempel – rette ind og give sig til at oplyse alle seertal på “PBS TV der endte hos en streamer”, og nu ser det så ellers ud til at selveste Oliver Dowden er på vej med endnu mere radikale tiltag.

Blandt de mere forvirrende forklaringer på hvorfor markedet skal reguleres siger en anonym kilde:

Som det fremgår bor Ofcom pænt selv om at lokalerne sikkert er ret tomme i disse dage

 -The companies have deep pockets and go largely unregulated, leaving them free to impose their interpretation of British life, starter vedkommende og fortsætter.

 -The rules governing the way broadcasters operate were written for an analogue age. They are not fit for purpose in an era of smart TVs, streaming and on-demand programming. The culture secretary feels it is time to look at how we can level the playing field between broadcasters and video-on-demand services and make sure the UK’s broadcasting landscape is fit for the 21st century, slutter vedkommende.

Læs også  BBC mister licensen i 2027

Ganske som broadcasterne har streamerne for længst gennemskuet at det snart gik galt.

Derfor bor Netflix end ikke i England, og kan derfor ikke reguleres af Ofcom.

Netflix bor i Nederland, og kunne tænkes at have taget den beslutning som konsekvens af hvad der skete på broadcast siden under Brexit.

Det er nemlig netop gjort op, hvor mange broadcastere der løb skrigende væk, da UK valgte at forlade EU.

Indtil videre har 250 såkaldte “licences”, der – som i tilfældet med alle Discovery kanaler – blot var en enkelt licens forladt England, siden Brexit.

Så der kunne sagtens være tale om flere tusind TV kanaler, der “migrerede” til et eller flere Europæiske lande tilbage i 2018.

Som bekendt flyttede hovedparten af kanalerne til Nederland, mens enkelte flyttede til Luxembourg ( omkring 20 procent ) mens andre rykkede til Letland og den del af Europa.

London, der tidligere var “the major international hub for broadcasters in Europe”, er ny blot en “has been”, hvorfor Ofcom åbenbart er begyndt at kede sig så meget at de nu kaster sig over streamerne.

Værst for de engelske TV arbejdere er det ikke kun kanaler, men også hele broadcastere ( huse ) der er flyttet.

Således er hele Discovery, Disney, NBC, NENT, Sony, SPI International, Turner og Viacom, samt de internationale afdelinger af BBC og Sky for længst flyttet til “udlandet”.

Læs også  Frankrig parat til at sige farvel til streamerne

Udviklingen har betyder at Europas største “hub for TV kanaler”, nu er Nederland, der nu har 27 procent af alle EU TV kanaler, mens Luxembourg håndterer 19 procent.

Spanien har 15 procent, mens England kun har 10 procent.

Tallene der kommer fra MAVISE databasen, der er en del af “the European Audiovisual Observatory”, kan ydermere fortælle at 94 procent af alle EUs TV kanaler kan findes i MAVISE databasen, der for 75 procents vedkommende rent faktisk kommer fra EU.