Atomos udvikler videre med AtomX CAST

Det kan sikkert ikke længere overraske, men Atomos har – ser de ud til at mene – fundet en platform de kan udvikle til, som kunderne er glade for.

Derfor er de nu ude med ( på vej med ) “The Expansion Module AtomX CAST”, der – som det fremgår af billederne giver den interesserede muligheden for at optage 4 samtidige HDMI signaler på en Ninja V eller Ninja V+.

Eller som du kan billedmikse de igennem, hvis du hellere vil det.

Som vi forstår det er AtomX CAST, reelt bare endnu en AtomX udvidelse, der -omvendt – giver YT’eren, eller den lidt mere seriøst – men stadig på HDMI – producerende et par muligheder til.

Sikkert er der omvendt at faste installationer, hvor der produceres “det samme” hele tiden, med fast afstande og ikke for meget ballade, er dette nye modul, lidt af et hit.

Selve modulet ser ikke ud af meget men er større end recorder/skærmen

Et gæt – i den forbindelse – er at det – naturligvis er muligt selv at konvertere SDI til HDMI, og på den måde gøre løsningen væsentligt mere målrettet professionel produktion.

Ellers – gætter vi videre på – kommer der sikkert en – lidt dyrere – SDI version senere, der dog – stadig – også kun kan optage i 1080P60.

Læs også  TVU vil snakke AI 4K og HDR på IBC2019

Igen.

Et populært format for mange, og hvem gider da også 4K.

I bedste stil, er der nu en “konverter” på hver HDMI.

Dette betyder at AtomX CAST automatiske selv konverterer framerates, til hvad den vil.

I mange tilfælde er der også vildt langt over til kameraet.

Igen.

Det kan være at den kan tage ældre 50i kameraer ind og konvertere deres interlacede signaler til 50P.

Det er muligt – selv om at der er tale om en relativt lille skærm – selv at placerer grafik, logoer og andet.

Det fremgår ikke helt om det så kræver at du bruger den ene “kanal” til dette, eller om grafikken skal på et SD kort.

Der er en bunke funktioner i det kommende AtomX CAST – og du kan jo sagtens selv konvertere SDI til HDMI

Atomos ser uanset ud til at mene at nyheden er målrettet dem, der “streamer” til “The whole world” for eksempel via et CDN ( content delivery network ), eller som “bare” producerer til lokale skærme.

Vi kan stadig ikke finde noget om hverken the “AtomX CAST”, eller the “Ninja CAST”, der er den bundle du også kan vælge at investere i.

Det er med andre ord både muligt for eksisterende indehavere af Ninja V og Ninja V+ ejere at tikøbe et AtomX CAST, og for dem der slet ikke har noget at købe det hele i en “bundle”.

Læs også  Nu kan alle streame

Desværre kommer produktet først på hylderne engang i juli, hvilket kunne være årsagen til at du ikke kan læse om det her.