4K30P nu snart 2KM væk

Bolt er på vej i den nyeste version, 4K LT Max.

Og nu hvor producenten, Teradek, mener at den kan sende op til 5000 fod væk i lige linje, er vi nu oppe på lidt over 1,5 kilometer mellem kamera, og  – for eksempel – sendevogn.

Det burde betyde at landets mange 4K produktioner – hvor der ellers plejer at blive trukket fiber – nu kan nøjes med 1 – måske to – 4K LT Max, og håbe på at det kun er den ene der går ned, når der sendes live.

Lidt mere vovede kan nøjes med en enkelt sender/modtager for hvert kamera, da 4K LT Max, formodentligt aldrig går ned.

Uanset dette, er Teradek’s nye Bolt 4K LT MAX, ganske interessant.

Bemærk at der er 12G i/o på Max versionen og dermed – formodentligt – højere båndbredde måske til 12bit video, måske til Log/RAW

Selv om at den helt sikker ikke er “billig” ( 10-15K dollar ) er ( ikke MAX, men LT versionen af ) nyheden tænkt som den budget venlige version af deres nye 4K30P serie, der sender video i 10-bit 4K HDR, hvilket – burde – være mere end nok til “almindelig” 4K produktion.

Teradek fortæller som altid – ikke – hvad der sker mellem sender og modtager, da det signal er “proprietært”.

Men nu hvor forsinkelsen “plejer” at være op imod 40 ms, eller i omegnen af et enkelt frame, er Bolt 4K LT MAX, formodentligt hurtig nok til at være “live” selv om at signalet er forsinket nogle få millisekunder.

Læs også  Teradek Bolt 4K LT HDMI til nærmest ingen penge

Hvad de derimod kan fortælle er at Bolt 4K LT MAX er udstyret med deres “3rd-generation Amimon 4K chipset”, der – lige for tiden – er det der findes i alt Teradek 4K, så det burde være godt nok til de fleste.

Greg Smokler, GM of Cine Production at Creative Solutions siger:

 -The Bolt 4K LT line is the onramp to 4K and HDR on-set monitoring, but it has been missing an ultra long-range powerhouse, starter han og fortsætter.

 -We’ve taken the pocket-sized envelope of the 4K LT and packed in the incredible long-range performance of the full Bolt 4K MAX, resulting in the perfect balance of size and performance, slutter han.

I forhold til den sidste model, der var en Bolt 3000, er der flere ting der er blevet designet om.

Greg Smokler forklarer videre:

Antennerne er nu meget høje. Det er sikkert også nødvendigt hvis de skal sende næsten 2km væk

 -With a redesigned wireless chipset and RF hardware sending 10-bit 4:2:2 video at up to 4Kp30 via HDMI and 1080p60 via SDI, Bolt 4K LT MAX provides sharper images and richer color detail, and contains built-in connectivity to Android and iOS devices, forklarer han videre.

 -Our goal with the Bolt 4K LT MAX is to deliver the most compact, long-range 4K HDR video solution on the market, fortsætter han.

Læs også  Endnu en Artemis ude og løbe

 -The increased range, design and image quality may get all the press, but future-proofing, interoperability, and security are just as important to our industry. Those details are ultimately what inspire confidence and trust in both our new and longtime customers, slutter han.

Vi har fået et link, direkte fra Teradek der er “pakket”, så det kan være at du får et ekstra godt tilbud, hvis du klikker her.

Her en promo, der som altid er rigtig fin, men som på ingen måde har det mindste at gøre med at det nu er muligt at sende video 15-1700 meter væk, ganske som at der også først er der du får “forklaret” at nyheden skal monteres direkte på et ( bestemt type ) batteri. ( V-lock eller Bauer, der kan stables )