Måske vi så også får DR3 tilbage

Nu hvor BBC har erkendt at ideen med at kaste deres “unge kanal”, BBC Three ud med det kolde badevand, og gemme kanalen ude på det vilde Internet, kan det vel ikke undre at BBC er på vej til at hente denne unge kanal tilbage, og konvertere den til en lineær kanal, som andre end de yngste kan finde.

I den forbindelse er det jo nærliggende at kigge på lokale forhold, hvor den lokale version af en kulturminister, ser ud til at mene at det nu – snart – er på tide at indkalde til diskussioner, der ender med at blive til det næste – kludetæppe – af erhvervs interesser, nærsynethed og – måske – et DR3, der kommer tilbage som lineær kanal.

I den forbindelse er det nu snart 12 måneder siden DR – sidste gang – oplyste om deres såkaldte streamtal.

Dette – formodentligt – fordi at flere DR3 programmer havde 2-300.000 stream seere, og 10K lineære seere.

Eller fordi det var muligt at se at hovedparten af de populære “familie formater” på DR, intet liv havde/har (?) uden for det lineære univers.

Dermed er der sikkert heller ingen under 70 der ser dem.

Blandt de sidste ( kendte ) succesrige formater DR har sendt på “DR3” er Tessa’s hævn, der i juni 2020 blev streamet 271.000 gange

Tilbage i England, hvor Ofcom nu keder sig, er de glade for at der sker et eller andet ( end streamere, der alligevel gør som det passer dem, fra udenlandske adresser ).

Læs også  Endnu en streamer kommer

Derfor har Ofcom “inviteret” BBC til at vise deres planer for BBC Three frem til offentligheden, i forbindelse med at BBC håber på igen at kunne gøre DR3, undskyld, BBC Three til en lineær kanal igen.

Og nu hvor planen er at den bliver åbnet og kører 100 procent fra januar 2022, har du gættet det.

BBC producerer på livet løs, til kanalen, ganske som planlæggerne er igang med alt fra programflade til indhold.

Modsat herhjemme hvor Radio og TV nævnet, blot er et sted hvor man parkerer vennerne, kan Ofcom rent faktisk gå ind og forhindre BBC i at åbne kanalen.

Derfor skal Ofcom over en seks ugers periode “ensure that any change the BBC” der jo er offentligt finansieret, holder sig indenfor lovens grænser, herunder at BBC ikke får en “unfair advantage over rival ( private ) broadcasters”.

Indtil videre skulle Channel 4, være den eneste broadcaster der har reageret.

De synes ellers at det var et “positive step it testing and shaping viewer behaviour alongside a broader shift away from linear to on demand viewing”, at BBC – oprindeligt – flyttede BBC Three over på Internet tilbage i 2015.

Patrick Barwise, der er emeritus professor of management and marketing at London Business School, var også oprindeligt positiv overfor at BBC flyttede deres unge kanal over på Internet.

Læs også  Vi streamer DR som aldrig før

han sagde dog dengang at “..the BBC should tread carefully in its support for the 16-34 age..”, hvilket han fik ret i.

Formodentligt den primære motivation for at BBC er på vej til at hente BBC Three tilbage som en lineær kanal.

Kombinationen af absolut intet indhold for målgruppen på de lineære kanaler, kombineret med at de unge ikke længere kan “låne” far og mors licens nummer, når de ønsker at se lineært TV, har betydet et – meget tæt på – 100 procent’s tab af hele denne målgruppe.

Måske den egentlige årsag til at DR ophørte med at offentliggøre deres “ikke lineære seertal”, i august sidste år.