The X Factor Canceled i England

Efter vilde 17 år, ser det nu ud til at “The X Factor”, som vi her i landet kan opleve som “X Factor”, ikke længere fanger det publikum, det gjorde tidligere.

Åbenbart så lidt at ITV, der er den broadcaster der sender formatet i England, netop har bekræftet at de dropper “X Factor”, og dermed Simon Cowell.

Det eneste der er kendt indtil videre er at en “talsperson” for ITV har forklaret Variety, at der “ingen planer er om at producere en sæson til” af “The X Factor”.

En pænt overraskende udvikling, nu hvor formatet her i landet – stort set – er det eneste underholdnings format der kan få seerne hen til skærmen, så der fredag efter fredag – igen og igen – er “over en million seere”.

Tilbage i England, hvor formatet ( vist nok ) startede, var det første gang i luften i 2004 og kan nu se tilbage på 445 episoder, fordelt på 15 serier, eller sæsoner, hvor den sidste blev sendt/startet op tilbage til 2018. 

Formatet der i England produceres af Fremantle selskabet Thames og Simon Cowell’s selskab Syco Entertainment, får dog ikke Simon Cowell til at ligge sig ned og slappe af.

Der er efter sigende ingen planer om at droppe formatet her i landet hvor “X Factor” fortsat er er en seertalsmaskine

Han er i stedet på vej med “Walk The Line”, der – forresten – også er til ITV, der supplerer dette “musical quiz show” op med et udvidet liv på VoD platformen ITV Hub.

Læs også  TV2 igang med næste års julekalender

Super forskelligt fra “X Factor”, er “Walk The Line” et format der kigger på “musikalske acts”, der kunne oversættes til “bands” og “artister”, nu med et dommerpanel til at vurdere om det ene “act” eller det andet, er det bedste.

Mest overraskende er vel at Simon Cowell, bliver en af dommerne, der skal finde de. to bedste “performers”, for – til sidst i udsendelsen – at finde den bedste ( en “crowned champion” ) der enten vinder nogle penge eller som “walks the line” og som derfor fortsætter som medvirkende, i (?) næste uge, eller som VoD.

Dette (?) helt nye format er co-produced og co-developed af Syco Entertainment og Lifted Entertainment, der er en del af ITV Studios, og dermed ITV.

Og nu hvor ITV tidligere har stået bag “I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here!” og “Love Island”, må man formode at de sagtens kan udvikle endnu et format, som rigtigt mange gerne vil se.

I forhold til “The X Factor”, var ITV ude med en historie i februar 2020 om at formatet ville holde en “pause” under pandemien.

Den er nu vokset til “uendeligt”.

Med det lille forbehold at ITV plc managing director Kevin Lygo, tidligere på året sagde:

 -It’s not definitely returning, it might return, and if it does the format will tweak, startede han og fortsatte.

Læs også  TV2 går all in på dronning Margrethes 50 år på tronen

 -Simon controls it more than we do. When does he want it to come back, how does he want to come back? Hopefully we can be part of it, sluttede han.