Seerne tog pænt imod ny TrueCrime serie

Nu hvor sidste uges seertal er ude, er det muligt at finde ud af hvordan discovery+ og Discovery Networks Danmark kunderne tog imod “det legendariske Rejsehold”, der var den gruppe (?) detektiver fra politiet der rejste rundt i landet og opklarede specielt brutale forbrydelser.

Og selv om at det er svært med så ekstremt lave seertal som alle Discovery kanalerne har, endte “Virkelighedens Rejsehold” med at blive det 6. mest sete format på Kanal 5 i den forgangne uge.

Bevares, sikre formater som “Politijagt” og “Forbrydelser der rystede Danmark”, blev stadig set mere, ganske som de OL indslag Kanal 5 sendte.

Igen.

En 6. plads for et nyt format i en lun sommerferie, må da siges at være godt klaret.

Fik du ikke set formatet, hvilket der er god mulighed for, da bare 31.000 så med på flowTV, handler “Virkelighedens Rejsehold” om forbrydelser begået her i landet, som “Rigspolitiets eliteenhed”, tog ud i landet for at opklare.

Selv amerikanerne har fået øjnene op for True Crime – her lidt PR for sæson 2 af Nancy Drew der blev sendt på The CW i USA

Og nu hvor det mest var de “vanskeligste” og “mest makabre drabssager”, “holdet” tog ud og opklarede, endte en god del af deres arbejde på forsiden af tabloid aviserne.

Dermed skulle man tro at “Virkelighedens Rejsehold” var et sikkert seerhit.

Igen.

Der er et utal af lignende formater på landets TV kanaler. Og så blev Rejseholdet forresten nedlagt tilbage i 2010, på grund af såkaldte omstruktureringer og nedskæringer.

Læs også  Tid til mere Lars Hjortshøj og Sunday

Heldigvis er ( et nyt ) “Rejseholdet” politisk besluttet til at genopstå, hvorfor Discovery vurderer at deres serie er “særdeles aktuel”, hvilket 31.000 altså var enig med dem i.

“Virkelighedens Rejsehold” er i den forbindelse ikke “kun” et format der er med ude og opklare sagerne.

Det handler også om at “komme tættere på de mennesker, der viede deres liv til at opklare drabssager”, hvorfor der er afsat plads til at “seerne møder” tidligere souschef for Rejseholdet Kurt Kragh, tidligere vicekriminalinspektør Hans Jørgen Bonnichsen, og tidligere chef for Rejseholdet Per Kanding, samt Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg og andre.

Kurt Kragh, forklarer:

 -Det er indlysende, at man skal have en bestemt personlighed og ikke mindst en forstående og selvstændig kone, for at kunne leve under de vilkår, der er i Rejseholdet. Det er bestemt ikke alle, der ville kunne leve under de forhold, hvor man skulle ændre livsstil fra den ene dag til den anden, og havde op til 200 rejsedage om året. Der er kolleger, som jeg har været mere sammen med end min kone gennem de 27 år, jeg var på Rejseholdet, starter han og fortsætter.

 -Rejseholdet blev nedlagt i 2010 som en direkte konsekvens af den forfejlede politireform, hvor man gik fra 54 til 12 politikredse. Det lå implicit i reformen, at de nye politikredse skulle kunne klare sig selv. Det er vist gået op for alle, at det aldrig kom til at virke, så derfor er der både et folkeligt og politisk ønske om at reetablere rejseholdet. En rigtig god ide, som naturligvis kræver, at man finder de rette politifolk, slutter han.

Læs også  DR inviterede 25 unge ind i fem dage

Executive Producer hos Discovery Tine Røgind Quist er også glad for serien.

Hun siger:

 -Rigspolitiets Rejsehold – afdeling A – som tog sig af særligt svære sager om personfarlig kriminalitet var og er stadig i dag legendarisk. I denne serie vil man opleve, både hvordan de med hver deres spidskompetencer gik ind og opklarede komplicerede drabssager, men man får også et helt unikt og ikke tidligere set indblik i deres sammenhold, venskab, konflikter, sejre og nederlag. Efter min mening var “Rejseholdet” med til at skabe fundamentet for danskernes store interesse for kriminalstof og særligt for drabssager, og med dette program viser vi hvorfor, slutter hun og bliver suppleret af Hans Jørgen Bonnichsen.

Han “husker tiden og sammenholdet i Rejseholdet som helt speciel”, og siger:

 -Helt overordnet var det den lykkeligste periode, jeg har haft i min polititilværelse. Hvis jeg havde ni liv, så skulle de næste otte liv også tilbringes på Rigspolitiets Rejsehold, så glad var jeg for det, slutter han.

Der var som pointeret premiere på formatet i sidste uge, så det burde være muligt at blive opdateret med det/de sidste episoder før det næste kommer på discovery+ /Kanal 5.