Viaplay kunder skal til at sige cześć

Nu hvor Nent Group for alvor ser ud til at have fået “hul på” det Østeuropæiske marked, begynder de at investere i dette.

Og nu hvor der er en stor og stolt film tradition på flere af de nye markeder, kan Viaplay ( Polen ) nu annoncere en række “Originals” der går i produktion i en fart.

Formodentligt så mange, at Polen snart kan “blære sig med” at de nu producerer mere drama til Viaplay end hele den danske filmbranche gør.

Tilbage i Polen, og sikkert også snart på de andre versioner af Viaplay, kan kunderne snart se frem til at se “Polish Murderesses”, “Black Dog” og “Freedom of the Swallow”, der er de første tre serier/film Nent Group sætter i produktion/udvikling i Polen.

Centralt i den historie finder du Katarzyna Bonda, der er den mest populære “kriminal roman” forfatter i landet, der har mere end 38,5 millioner indbyggere, der for 98 procents vedkommende er Polakker.

Tiltaget, der kommer nærmest samtidig med at Viaplay åbner op i landet ( den 3. august ) kunne let ses som en form for PR for tjenesten.

Katarzyna Bonda har skrevet et utal af bøger heraf 6 i “Polish Murderesses” serien

Omvendt, kan der vel ingen tvivl herske om at dette marked, der er væsentligt større end marked Nordic Entertainment Group allerede opererer i, er super interessant.

Og selv om at det ikke er helt tydeligt, skulle de – foreløbige – 3 Originals, være 3 TV film, der er baseret på “groundbreaking themes”, og som bliver udtænkt af “Poland’s most creative talents”.

Læs også  Den sidste store streamer

“Polish Murderesses” bliver således en adaptation af en Katarzyna Bonda bestseller, Polskie morderczynie, der er i true crime genren, der handler om en gruppe kvinder der har en ting til fælles.

De er alle mordere.

Katarzyna Bonda har her på det sidste solgt over 2 millioner bøger.

Det er Paprika Studios Poland, der er et Nent selskab, der producerer.

“Black Dog” er en serie, på foreløbig 6 episoder, der er udtænkt som et “psychologisk action drama”, der følger (?) Polske veteraner, der kommer hjem fra krige i Afghanistan og Iraq.

Disse to områder er der hvor den polske hær havde flest soldater ude, siden WW2.

I bedste Rambo stil, kigger serien på hvad der sker når disse hærdede soldater kommer hjem, og skal til at slås med en virkelighed, der har – endiog meget svært – ved at forstå deres problemer.

Artur Kowalewski er creator og det er ATM Grupa der producerer, hvor han også er creative producer.

“Freedom of the Swallow” handler om Olga, der er offer for hvad de kalder for “domestic abuse”.

Hendes ægteskab – der på overfladen – virker perfekt, skjuler således en masse hemmeligheder, der ( måske ?) inkluderer en masse hustruvold.

Der er igen planlagt 6 episoder, som Agnieszka Kruk skriver manus til, mens Opus TV producerer.

Læs også  Anders de la Motte bliver til Viaplay Original

Det er naturligvis uvist om disse TV film og serier kommer her til landet.

Det ville dog være mærkeligt andet, nu hvor alverdens – andre – streamere tilbyder seere i hele verden produktioner, uanset hvilket sprog de er optaget på.