Danmon hersker i London

Der er vist ingen der end tør overveje at bygge et TV studie i London uden først lige at tale med Danmon’s afdeling i byen, ATG Danmon.

Derfor kan det vel heller ikke undre at det endte med at blive Danmon der designede og “integrerede” et nyt Newsroom samt flere Edit Suites for Alaraby Television.

Som det fremgår af billederne, var det ikke engang “kun” en enkelt studie.

Næ nej.

Alaraby Television havde brug for at få etableret både Studio 1 og Studio 2 i en og samme omgang.

Komplet med afvikling og alt det andet, der er nødvendigt hvis et moderne TV studie skal fungere optimalt.

Som vi er orienteret er det her Studio 1, der er en smule større end Studie 1 øverst

Enkelte vil have gættet at det ikke blot er noget der har taget “en weekend”, men derimod netop så lang tid som det nu engang tager at etablere et par TV studier og alt det andet.

Til gengæld kunne Alaraby Television fortælle at det hele nu er på plads, og at deres nye facilitet i Park Royal, nu er klar til at sende til hele Mellemøsten, Nordafrika og Europa, via både kabel, satellit og Online feeds.

Ali Husseini, director of broadcast operations & visuals hos Alaraby forklarer:

 -News and documentary programmes form a core part of our output, starter han og fortsætter.

Læs også  Første internationale efterårs event aflyst

 -Key objectives were to advance our news reporting, ingest, production and playout systems to latest-generation workflow, allowing staff at our headquarters and around the world to operate with maximum efficiency and creativity as a unified team. Our legacy infrastructure remained active until the new system was fully commissioned so that editors and their production colleagues could transition as easily as possible, slutter han og bliver suppleret af ATG Danmon project manager Howard Dixon.

Han siger:

 -Alaraby selected us to design, engineer and integrate a complete system from content acquisition right through to presentation, starter han og fortsætter.

 -The front end comprises 12 channels of news ingest capturing to a dedicated server with proxy file-generation capability. This feeds through to a 75-client news production platform with full asset management resources, 120 terabytes of production storage and cloud-connected browsing. Studio playout is fully automated and includes a multichannel MPEG gallery playout server. The graphics system provides a range of image generation capabilities including a scrolling text news ticker, virtual studio generation plus a video wall feed. We were also commissioned to upgrade eight craft edit suites, replacing a third-party installation with latest-generation Avid editors, plus network switching and transcoding, slutter han.

At jobbet i virkeligheden er langt mere omfattende, siger sig selv.

Læs også  EVS købte Axon

Der skulle jo også etableres “production control”, “master control room”, rulles et par millioner kilometer kabel ud og nu hvor det hele er blevet pænt digitalt, skulle der også etableres et “data centre”, der kunne fungere sammen med og som kunne supplere det eksisterende “data centre” under etableringen af det nye system/data center.

Derfor skulle der også designes og integreres fuld KVM control, ganske som både newsroom, edit suiterne og editorerne jo skulle kunne arbejde, mens alt det nye blev etableret.

ATG Danmon managing director Russell Peirson-Haggar forklarer:

 -As is normal on projects of this kind, we partnered closely with Alaraby’s management team and studio staff to ensure that full broadcast continuity was maintained throughout the entire process of upgrading, starter han og fortsætter.

 -Programme rehearsal, live presentation, post production and playout all proceeded as normal throughout the upgrade. Much of the installation work was performed at night so that studio operation could proceed without disturbance. Precautions were also taken to ensure Covid-19 safeguarding, slutter han.

Som vi forstår det er de nye Alaraby Television studier allerede taget i brug.

Derfor burde du kunne se dem i brug heromkring.

Læs mere om Danmon her.