Opdateret hardware fra Telestream

Tilbage i en ikke særlig fjern fortid, var Telestream mest kendt for software, der kunne “streame” uden at spise hele din CPU, ganske som at softwaren var pænt stabil.

Næsten nok til at “udsendelsen” kun sjældent gik ned, når der blev streamet med deres løsning.

Det nu er ved at være et stykke tid siden, hvorfor denne producent for længst er overgået til at tilbyde deres kunder hardware, der er langt mere sikkert, og som kan stadig mere.

Sidste nyt på den front er deres nyeste Lightspeed Live Capture servere.

Som vi er orienteret er det allerede en løsning der sælges som sådan.

Forskellen skulle blot være at det hele nu er blevet opdateret til at være blevet meget bedre, og at det er muligt at starte “småt” og gå pænt meget amok, når det bliver relevant.

Konkret skulle der være tale om 3 server løsninger, der kan håndtere alt fra lokal redigering af filer, til “scheduling” funktioner og monitorering, hvis det er det eneste der er brug for.

Som du har gættet det kan Lightspeed Live Capture serverne bruges til det meste og lidt til

Sikkert er det dog at deres – tunge modeller – der reelt er af typen “1 ind mange ud streambokse”, kan tage en kilde ind, og distribuere denne i et utal af opløsninger, formater og mere.

Læs også  Mere 10bit transcoding hos AWS

Dermed kan – for eksempel – en koncert, distribueres som TV, til diverse mobiler, som VoD og gemmes i Skyen og lidt til, hvis det skulle være ambitionen.

Pænt heldigt, nu hvor stadig flere både broadcastere og producenter, netop skaber indhold der skal distribueres i mange formater og kvaliteter.

Lightspeed Live Capture video server systemet, der allerede er blevet brugt udtalt på blandt andet FIFA Men’s and Women’s Soccer Championship Finalerne, kan bruges som alt fra en single output enhed, til en “multi-channel on-premise capture solution”, der – både – kan Ingeste live, fungere som “live linear” eller “tape-baseret” løsning, alt efter behov.

Og nu hvor der er kommet et par nye funktioner, som Telestream kalder for “Live Schedule” og “Live Play”, skulle der være endnu flere broadcast orienterede features i dette system.

Live Schedule, betyder således at det er muligt at optage via “The Unified Schedule Application for Lightspeed Live Capture”, der via en web baseret brugerflade, giver brugeren muligheden for at automatisere optagelser af “kanaler” eller enkelte “stand-alone Live Capture servere”, der nu kan optages centralt i miljøer hvor der er flere Live Capture servere i brug.

Live Play er en tilkøbs SDI SD/HD Playback option til Live Capture, der både kan afspille individuelle filer, kombinerede playlister, eller en fil der er ved at blive optaget færdig, live.

Læs også  TV2 løber med hovedparten af fiktions seerne

Som altid med Telestream, kan det hele foregå hvor i verden du måtte ønske det.

Hvilket – igen – ser ud til at være en smart detalje i forhold til Remote produktion, hvor den lokale produktion nu ( som eksempel ) bare lader deres lokale Lightspeed Live Capture server ingeste, hvorefter TV stationen henter de klip der skal bruges.

Eventuelt mens der ingestes.

Til formålet har producenten opdateret Lightspeed Live Capture’s software, hvorfor nuværende ejere burde tjekke om deres software er up to date.

Telestream lover i den forbindelse at de har planer om fortsat at udvikle på deres Lightspeed Live Capture system, der – som pointeret – kan erhverves i forskellige størrelser, og udstykninger.

Ganske aktuelt er Lightspeed Live Capture, naturligvis igang ved det igangværende OL.

Scott Matics, Senior Director of Product Management at Telestream., siger:

 -It’s no accident that this summer’s Tokyo Games will see one of America’s leading broadcasters employing Lightspeed Live Capture at the heart of its live broadcast workflows, just as it was at the FIFA World Cup Finals in Russia and France, starter han og fortsætter.

 -We have developed a very capable live video capture platform, which when integrated alongside Vantage, puts wind under the wings of creative broadcast operations staff, slutter han.

Læs også  Synergien ankom til streaming

Læs mere om Telestream her.

Her et par ældre promo’ere for løsningen

Lightspeed Live Capture – Enterprise class capture from Telestream on Vimeo.