Nent shopper ind hos wiip

Det er endog meget svært at finde frem til hvem Studio wiip reelt er.

Sikkert er det dog at de står bag en masse indhold, der ser ud til at hitte verden rundt.

Dette kombineret med at de fortsat er et såkaldt “independent US studio”, ser ud til at have fået Nordic Entertainment Group til at satse endog pænt hårdt på dette studie.

Der er således blevet indgået en aftale om at alle Viaplay platforme – i Norden og i de Baltiske lande i løbet af 2022 – streamer denne kommende “Viaplay Original”, som Polen og Nederland også skulle ende med at få glade af.

Produktionen, der ender med at komme til at hedde “The Uninhabitable Earth” er en såkaldt “climate change anthology serie”, inspireret af David Wallace-Wells, der står bag en række globalt supersælgende bøger, af samme navn.

Bogen, der er så stor en succes at den for længst er blevet oversat til dansk også handler – ikke overraskende – om hvad der er ved at ske, og hvor uheldigt det – potentielt – kunne ende med at blive for menneskeheden.

Producent på serien er Adam McKay, der tidligere har produceret/stadig producerer “Succession”, “The Big Short”, samt Kevin Messick, der ligeledes har været EP på “Succession”.

Læs også  Christiane F serie er næste Viaplay Original

Paul Lee der ( vist nok ) er CEO på wiip er ligeledes EP, sammen med Mark Roybal ( der har produceret “Mare of Easttown), samt David Kaplan, der i øjeblikket er igang med “Animal Kingdom”.

Slutteligt er Andrea Roa (EP på “It Comes at Night”) inde over produktionen.

Det er lettere uklart hvordan planen er at angribe “historierne”.

Men nu hvor David Wallace-Wells fungerer som “consulting producer”, kunne man sagtens forestille sig at planen er gå dybt ind i den enkelte elementer af bogen, og dermed – potentielt – have materiale nok til en “sæson 2”.

Ellers tyder en del på at vi er oppe i nærheden af et voldsomt budget, hvilket burde give plads til de helt store armbevægelser.

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer, glæder sig i hvert fald og siger:

 -Our partnerships are among the streaming industry’s most innovative and this agreement with wiip shows once again that we partner with the best. We can now offer even more world-class Viaplay Original storytelling to Viaplay viewers in multiple markets. Nent Group’s sustainability focus, which includes a commitment to become carbon net-zero no later than 2023, also makes wiip’s “The Uninhabitable Earth” an ideal first project together, slutter hun og læfter dermed sløret for at dette uafhængige US studio kunne tænkes at blive en samarbejdspartner på sigt også.

Læs også  Ny børneserie på vej fra Nent Group

Matteo Perale, der er cofounder af wiip, supplerer.

Han siger:

 -We’re thrilled that our shows will be enjoyed by audiences throughout the Nordic and Baltic regions, Poland and the Netherlands on Viaplay. Nent Group is a powerful brand with a legacy of delivering great stories to consumers and we’re looking forward to this collaboration, slutter han.

Andreas Brosjo, der fik parterne til at mødes er også glad.

 -Nent Group’s Viaplay streaming service is the perfect home for wiip’s stream of award-winning content, slutter han.

Nent Group lover i den forbindelse at de har besluttet at producere ( mindst ) 2 “major English-language film” hvert år, ud over de – nu – 50 Originals de ender med at sende i 2021.

wiip Studio er crediteret for at have produceret 58 serier på IMDB.

Læs videre her, hvor det fremgår at hovedparten af produktionerne enten er i optagelse, annoncerede eller i præ-produktion.

Det gælder dog ikke for “Mare of Easttown” og “Dickinson”, som vi gætter på at de fleste kender.