NEP på vej med virtuelle studier

Indtil videre er vi stadig i USA, nærmere betegnet i Pittsburgh.

Omvend går NEP som altid hele vejen, når de tager hul på et nyt virke.

Derfor kan det ikke overraske at NEP netop har købt og overtaget Prysm Collective, Lux Machina og Halon Entertainment, der alt sammen er selskaber der – burde – kunne sørge for at den kommen NEP Virtual Studios prioritering, ender med at bliver til en god forretning.

Dermed er det pænt sikkert at tiltaget bliver rullet ud over resten af verden, lige så hurtigt som giganten kan få det til at bliver realiseret.

I erkendelse af at vi ikke kendte hverken Prysm Collective, Lux Machina eller Halon Entertainment, er der vel ikke andet at gøre end at tro på at NEPs planer er at bruge denne gruppe “experts and world-class talent” til at “jumpstarte” deres entre på det virtuelle studie marked.

Konkret skulle Cliff Plumer fra Prysm Collective ende med at blive daglig leder, mens Jeff Ruggels bliver senior vice president of finance and operations. 

Phil Galler og Zach Alexander bliver begge co-presidenter, af det som ender med at komme til at hedde the Lux Machina NEP Business Unit.  

Daniel Gregoire er blevet executive creative director mens Chris Ferriter bliver president of the Halon NEP Business Unit, hvilket ser ud til at tyde på at de enkelte virksomheders speciale fortsat kan erhverves.

NEP har købt en masse virtuelle virksomheder og kan derfor snart levere virtuelle studier – også til broadcast

Nu bare via NEP, og ikke som tidligere direkte hos det enkelte firma.

Læs også  NEP i Nederlandene opfinder nyt event format

Brian Sullivan, CEO, NEP Group, siger:

 -The vision for NEP Virtual Studios is the same as we have for our Broadcast Services and Live Events businesses: to be the world leader in helping clients and creators bring their content to life, starter han og fortsætter.

 -When we first started talking to Prysm Collective we were amazed at how closely they were aligned with one of NEP’s newest strategic objectives of building out the leading global virtual production business. It was clear that joining forces would accelerate the path forward for NEP, Prysm, Lux Machina and Halon together, fortsætter han.

– We’ve worked closely with many of the people in the new group before and know just how good they are. Having Cliff and the teams from Lux Machina and Halon on board adds some of the most experienced talent in the business to our existing world-class people, leading this charge into the future, slutter han.

Cliff Plumer, der – mere eller mindre – bliver chef for alt virtuelt, har tidligere været CEO hos Digital Domain, og CTO på Lucasfilm and Industrial Light & Magic. 

Og har – cirka – været inde over mere end 100 Hollywood feature film som Harry Potter, Pirates of the Caribbean, og hele Transformers serien.

Han siger:

 -I was looking for a partner to help scale the vision for Prysm Collective, and could not have found a more ideal match than NEP, starter han og fortsætter.

Læs også  Hækle TV

 -One of the biggest hurdles to accelerating growth in the virtual production sector is that demand, both for stages and the hardware required to build them, is far exceeding supply, and joining forces with NEP gives us immediate access to a massive footprint and one of the strongest global production teams and set of resources in the industry, slutter han

Det er tager pænt meget af magien ud af The Mandalorian, at vide at optagelserne sjældent er mere end 5 minutter fra kantinen

Ikke overraskende handler det hele om den der Unreal Engine og integration med samme.

Og ganske morsomt er det netop det som Prysm Collective og Lux Machina allerede har fokus på.

De har både udviklet “virtual production cloud workflows” og etableret “LED stages” ( tænk “Mandalorian” ) for blandt andet Epic Games.

Og nu hvor de allerede er eksperter i Unreal Engine, er de telefonvenner med udviklerne i det firma.

Ud over at NEP dermed – snart – vil kunne tilbyde helt eller delvist virtuelle LED Stage studier til alverdens film producenter, tyder en del på at fokus faktisk – også er – “video solutions for film TV, broadcast”, samt virtuelle “live events” og en masse andet.

Konceptet fokuserer på “in-camera visual effects”, suppleret med “display technologies and creative screen control solutions”.

Og ganske morsomt er det netop Lux Machina der stod bag LED stagen på “The Mandalorian: Season 1”, samt “Solo: A Star Wars Story”, “The Oscars”, “The Emmys”, “League of Legends World Championship 2020” og pænt meget andet.

Læs også  NEP goes BIG i London

Phil Galler forklarer:

 -Since building the earliest LED stages that drove widespread industry adoption of virtual production in entertainment, we have been swimming upstream to meet the demand for the talent and technology that our team delivers in this space, starter han og fortsætter.

 -This deal will allow us to scale globally and innovate new software and solutions to streamline virtual production with the industry’s most influential players by our side. We have worked with NEP for many years and are excited to have access to their breadth of technical and creative resources, slutter han.

Slutteligt er der så Halon Entertainment, der er ( var ) et såkaldt “full-service visualization company”, der har været forbi ting som “The Mandalorian: Season 1”, “The Batman”, “Suicide Squad” og en bunke spil og meget mere.

Herfra siger Daniel Gregoire: 

 -As one of the first creative companies to specialize in visualization for film, tv and games, we were well-positioned to make the leap into real time workflows, starter han og fortsætter.

 -Our work in virtual production and providing virtual art department services has exploded in the past two years. Partnering with Lux, Prysm, and joining the NEP family is incredibly exciting and we look forward to helping define how the next generation of content creation will evolve, slutter han.