Lightspeed Live Capture til M6

Den franske TV station M6, der er blandt de mest succesfulde private TV stationer i det franske, havde en udfordring, de ønskede at få løst.

De har nemlig rettighederne til ( bland andet ) Uefa Euro kampene, og en platform, der – mere eller mindre – sender kampene online som PPV eller SVoD, når de ser spillet færdige.

Idag er de for længst begyndt at sende kampene – før – de overhovedet er spillet færdigt.

Alt sammen noget der er blevet muligt efter at de har investeret i et Lightspeed Live Capture server system.

Et system, der – kort fortalt – optager et feed, og som ud fra dette laver en række filer.

Både filer der er er HD, i UHD og sikkert også et i 720P.

Men nu hvor M6 også har brug for 16 eller 52 andre formater, leverer den også “udtræk” eller filer i disse formater, der på engelsk bliver kaldt for mezzanine formater.

Det er der heldigvis også mange andre systemer der kan, hvorfor mange broadcastere allerede er godt dækket ind i den forbindelse.

Nyt fra Telestream’s side er dog at den – ud over at optage og færdiggøre filer – også kan klippe indhold ud.

Dermed er det muligt at “et af formaterne” er – for eksempel – kampen, nu bare ude reklamer, da PPV eller SVoD kunder jo har betalt for adgang til kampen, og derfor ikke ønsker at se de reklamer, der – for eksempel – sendes på TV.

Læs også  HBO Max lover reality til kunderne
Som vi forstår det er det muligt at supplere med pænt mange flere features end her på billedet

Systemet her, der inkluderer et Telestream Vantage system, DIVA Content Management og lidt til, kan ydermere “klippe” mål highlights ned, i det sekund der er scoret, så helt hysteriske fans, der – for eksempel – hører med på radioen i bilen, kan køre indtil siden og se målet fra 53 vinkler, i både SuperSlo og x3 langsomt i UHD.

Mange gange.

Også selv om at kampen ikke er landet på PPV eller SVoD tjenesten endnu.

Konceptet der – officielt – sælges som M6’s ambition om at kunne sende kampene og highlights så tæt på de færdigt spillede kampe som muligt, får – i forbifarten – også lige totalt automatiseret hele dette workflow, der – naturligvis – kan opdateres eller omgøres.

Også live.

Som vi forstår det, er systemet – lige for tiden, indstillet til at levere en “Replay” tjeneste, som PPV eller SVoD.

Suppleret med ingest feeds til broadcasteren i både HD og UHD, samt alle nødvendige mezzanine formater, suppleret med forskellige former for indhold til Amazon Web Service (AWS) S3 ( cloud ) storage, for eksempel til senere redigering.

Franck Martin, Directeur de L’Ingénierie fra M6 siger:

 -Our choice of Lightspeed Live Capture is based on the system’s robustness, its capability to ingest HD and UHD using codecs such as XAVC 4K Intra and, a seamless integration within our existing Vantage workflows, starter han og fortsætter.

Læs også  The X Factor Canceled i England

 -And the ability to manage the Live Capture servers via API adds another layer of intuitive operation to this project, fortsætter han.

 -Benoît Godard, Senior Solution Engineer for Videlio and an expert on the Telestream product line has guided our team through every stage of this project from initial system design, through integration to ultimate workflow creation and that support has been invaluable, slutter han.

Som vi er orienterede rådede M6 allerede over et eller flere Telestream Vantage systemer, hvorfor det er/var pænt oplagt at supplere med Lightspeed Live Capture, der forresten også sørger for at der bliver brygget et par Avid filer og en “master fil” i AS-10 formatet, til arkivet.

Læs videre om Telestream her

www.telestream.net

Her lidt video om emnet.

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/449972285?h=f4994a0512&title=0&byline=0&portrait=0″ width=”853″ height=”480″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; fullscreen; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

<p><a href=”https://vimeo.com/449972285″>Lightspeed Live Capture &ndash; Enterprise class capture</a> from <a href=”https://vimeo.com/user13959597″>Telestream</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>