TV2 dækker Sail GP

Er du til fuldstændige vilde hastigheder på vandet, er Sail GP noget for dig.

Her handler det nemlig om en bestemt bådtype, der kan sejle med hastigheder på op til 100 kilometer i timen på vandet.

Og nu hvor der bliver sejlet i Aarhus, her på fredag, er det vel ikke meget andet at gøre end at kigge forbi TV2, der dækker begivenheden.

Sail GP, der er kort for Sail Grand Prix , afholdes nemlig – for første gang nogensinde – her i landet, i den kommende weekend, konkret fredag og lørdag, den 20. og 21. august.

Så hovedkanalen kommer til at se lidt forskellig ud, nu hvor “TV2 har ryddet eftermiddagsfladen” begge dage, til at sende alt og lidt til, fra Sail Grand Prix, der er den såkaldte “kongeliga inden for maritim sport” kommer til landet, for at ende på TV2.

Der er i den forbindelse otte hold, der alle har den samme bådtype, en F50.

Dermed har alle muligheden for at markere sig, bare de er dygtige nok.

Alt sammen noget Emil Midé Erichsen og hans far Mikkel Beha Erichsen, lover at forklare mere om, sammen med Heidi Møller Eskildsen der er livereporter, mens Jonathan Bay og Jonas Hviid er eksperter.

I bedste stil, kæmpes der om en million dollars, der dog først uddeles senere.

Læs også  TV2 succesen fortsætter

Men det er altså smart at vinde, i smilets by også, hvis du vil have fingre i den mange penge.

Emil Erichsen, var i sidste weekend ude for lige at prøve at være med når en F50 sejler hurtigt.

Der bliver sejlet helt tæt på land, så der bliver en masse for tilskuerne at se også

Han siger:

 -Det er den vildeste sejlads i mit liv, og den kan ikke sammenlignes med noget, jeg har prøvet før, starter han og fortsætter.

 -Fra vi lå stille i havnen, til Nicolai satte i gang, og vi nåede en hastighed på 35 knob – knap 70 km/t – gik der under fem sekunder, fortsætter han og kan fortælle om en øm krop.

 -Ømheden skyldes ikke, at jeg havde hårde pligter ombord, for min eneste opgave var at holde fast og undgå at falde i vandet, slutter han og hentyder til de op imod tre-fire G kroppen belastes med under sejladsen.

TV2s redaktør på Sail GP-transmissionerne er Thomas Sundberg, og han er også glad.

Han siger:

 -Der er ingen tvivl om, at der venter alle en spektakulær oplevelse, når Sail GP for første gang kommer til Danmark. Folkene bag har skabt et enormt seervenligt format med korte intense sejladser, som også er spændende og nemme at følge med i for ikke-sejlsportskyndige. Derudover har man samlet det stærkeste felt af topsejlere på tværs af alle bådklasser i de hurtigste sejlbåde nogensinde, slutter han og bliver suppleret af Emil Erichsen.

Læs også  Kabel TV går en sort fremtid i møde

Han siger:

 -Verdens 10-15 bedste sejlere er med i Sail GP, og der er samlet mange OL- og VM-medaljetagere og Americas Cup-sejlere i Aarhus i weekenden. Der er brug for de allerdygtigste sejlere, når katamaranerne sejler med små 100 km/t og indimellem passerer hinanden med få centimeters afstand, slutter han.

Der er allerede sejlet tre sejladser.

Og nu hvor Australien og Storbritannien begge har 22 point, mens Danmarks og New Zealand har 17 point, er det faktisk muligt for det danske hold at komme helt op i toppen af ligaen, hvis de vinder i det jydske i weekenden.

Der skal dog sejles en del mere, før den endelige vinder er fundet.

Ganske morsomt er det nu også muligt at se disse på TV2 Sport og TV2 Sport X, og på TV2 Play.

Læs videre her, eller se med i weekenden.
Vi har fundet en promo