Nielsen vil måle TV forbrug på nye måder

I øjeblikket er der gang i en – svært forståelig – “krig” i det amerikanske.

Her vil Nielsen, der er den suverænt største til at “tracke” TV forbrug, til at ændre måden de måler på.

Og – det er så her det bliver besværligt –  det er hverken broadcastere eller “staten” interesserede i.

Det komplicerede ligger i at ( som vi forstår det ) broadcasterne bruger et eller flere “TV nævn” til at “tvinge” Nielsen til at blive ved med at måle som de plejer, og ikke som de gerne vil.

Igen.

Nielsen er på ingen måde uenig med de amerikanske broadcastere i at TV stadig er det medie der trækker mest forbrug med sig.

Der er bare kommet en størrelse der hedder “streaming” og den er som bekendt begyndt at røre på sig.

Ikke længere bare som et supplement.

Tværtimod er der stadig flere der helt er overgået til udelukkende at streame.

Heldigvis streamer de også lineært TV, og det er ( igen som vi har forstået det ) her vi har problemet.

Nielsen vil måle disse minutter.

Og det vil broadcasterne helst ikke.

Årsagen er – som du har gættet det – at det pludselig vil være muligt – nærmest helt præcist – at måle hvor lang tid den enkelte reklame bliver set.

Ganske som det bliver muligt at se hvor “stærk” streaming er i forhold til broadcast.

Derfor er Nielsen i denne uge ude med en længere nærmest undskyldende forklaring på at de skam godt er klar over at TV er “the cornerstone of many living rooms around the world”, og at det er et “fixture for media consumption”.

Der er dog et par små “however’s” bygget ind i den argumentation, nemlig Netflix og alle de andre streamere der nu lever der hvor der er et “connected TV”, som vi herhjemme kalder for et “smart TV”.

Læs også  Seertallene er stabile

Detaljen er jo at “alle der vil” nu kan få en eller flere TV kanaler ind på de TV der er online.

Det eneste det kræver er en app, en bankaftale og indhold kunderne efterspørger.

En udvikling der i denne uge aktualiseres af El Rey Network, der var en broadcaster indtil årsskiftet.

Som lukkede, og som nu – i en nær fremtid – bliver til El Rey Network app, som ikke længere vil være begrænset til ( mere eller mindre ) Californien.

Lige om snart vil alle der har et “CTV” altså et “connected TV”, kunne hente den app, og se med.

I den forbindelse kan Nielsen konstatere at TV ligner et taber.

Over de senere år ( de er så venlige ikke at sige hvor mange ) har TV, hvert eneste år, tabt 2 til 3 procent af deres kunder.

Og selv om at det måske ikke lyder af meget, bliver 10 år – som eksempel – til 20-30 procent af kunderne, helt uden at broadcasterne har gjort noget som helst for at stoppe den åreladning.

Problemet er nu at reklamebureauerne har opdaget det, og derfor ikke længere er parate til at betale hvad de tidligere betalte.

Værst af alt er det nu også begyndt at tale om “fragmentet viewers”, der er en diplomatisk måde at pointere at seerne ikke længere “er det samme værd” som de var engang.

Lidt som herhjemme, hvor YouSee bliver ved med at tabe tusindvis af kunder, samtidig med at de tjener stadig mere på deres kabel TV.

Læs også  Alle snakker seertal

De kunder der er tilbage, betaler bare mere for mindre, og – kunne derfor – tænkes at være mindre forandrings parate, og dermed ældre end de seere TV reklamerne er produceret til.

Samtidig med at TV er udfordret, har rigtigt mange flytte deres “TV vaner” over på Netflix, YouTube, Facebook, Amazon Prime, Tencent Video, Tving. 

Desuden (??) har nordisk underholdning ( “Nordic Entertainment”, ser ud til at være Nent Group ) etableret sig i Mexico, Polen, Sverige, Syd Korea og i Hong Kong, med bugnende arkiver og stadig flere betalende kunder.

Problemet er at streaming nu er oppe på 27 procent af den brugte “TV tid”, målt i juni 2021. ( i USA ) 

Derfor vil annoncørerne nu ( snart ) til at have 27 procent i rabat, suppleret med den rabat der handler om at deres målgruppe ikke længere ser ( særligt meget ) (lineært ) TV.  

Formodentligt igen et af de emner Nielsen og de amerikanske broadcastere er uenige om.

Heldigvis har broadcasterne for længst set hvilket vej udviklingen går, hvorfor de har prøvet at modarbejde dem med såkaldte BVoD arkiver, der er kort for “broadcast video-on-demand” suppleret med MVPD tanker, der er kort for Multichannel video programming distribution, der også kendes her i landet hvor det idag ikke længere er muligt at købe en enkelt kommerciel TV kanal, uden enten først at være kunde hos en distributør.

I begge tilfælde har Nielsen kigget på “seertallene”, der er langt under “streaming data”, da det er sådan kanalerne distribueres.

Og suppleres disse tal med AVoD, eller ad-supported video-on-demand, stor MVPD, virtual MVPD og AVoD for 36 procent af det totalt TV forbrug i USA i juni 2021.

Dermed var der ikke mange procent tilbage til TV.

Læs også  LiveU for alvor i Skyen

Og det er faktisk ( måske ) Nielsens anke.

Nemlig at den næste store krig ( om kunderne ) kommer til at handle om deres tid.

TV seere der ser TV, tænker nemlig ikke over hvor de modtager indholdet fra.

De vil bare have adgang til det.

Dermed er det underordnet om det kommer fra en streamer eller fra en broadcaster.

Desværre er der altid en startside hos streamerne, og – her i landet – stort set ingen markedsføring af indholdet hos den enkelte broadcaster, uden for deres egne TV kanaler.

Måske er det hvad Nielsen er vej at pointere, altså at broadcasterne må til at købe flere billboards ude i virkeligheden, eller også mener Nielsen at TV virkeligt er ved at tabe kampen imod alle streamerne, alt SoMe og alle de andre der kæmper om seerne opmærksomhed.

Nielsen der som bekendt også opererer i Europa, henviser i den forbindelse til en ny IAB analyse, der kan fortælle at halvdelen af alle annoncører og tæt på alle sælgere af TVR plads på CTV ( smart TV/apps ) har oplevet heftige væksrater de sidste 12 måneder.

En vækst – og her bliver interessant – der følges op af flere forbrugere, der vælger smart TV indhold frem til lineært TV, igen i flge IAB, der henviser til en “eMarketer forecast”, der “estimerer” at OTT kunder ( der vist nok ikke inkluderer SVoD kunderne ) vokser fra 133 millioner i 2019 til 159 millioner i 2023).

Som Nielsen ser ud til at mene det, er det på tide at broadcasterne i USA begynder at kigge på den udvikling, også.

Analysen fortsættes her, hvor du skal aflevere en fungerende email, for at kunne se med.