TV2 prioriterer streamkunder

TV2 Play ser ud til at være blevet stedet hvor stadig flere “kerneseere” er flyttet hen, hvorfor de bruger en masse af deres tid på platformen på at se nyheder.

På den måde er den lineære seening dermed blot flyttet fra hovedkanalen og over TV2 Play.

Og selv om at det er fint, giver det jo ikke kunderne en “merværdi” ved at tilkøbe platformen, hvilket man må formode hovedparten af de omkring 800.000 kunder gør.

De er jo allerede TV2 kunder, og har dermed allerede – i princippet – adgang til en række af TV2s lineære TV kanaler, som de nu også kan se på Play.

Derfor kunne man forestille sig at TV2 har besluttet sig – foreløbig – for at producere det første eksklusive format til platformen.

Formatet, der bliver et aktualitetsprogram, bliver styret af Joachim Claushøj Bindslev, og kommer til at hedde “Kernen”.

Et gæt er at den der fandt på det navn, var sulten den dag.

Igen.

Man kan jo også være sulten efter nyheder.

Vært på det nye TV2 Play format “Kernen” bliver Joachim Claushøj Bindslev der kommer fra Gravergruppen

Joachim Claushøj Bindslev’s nye program bliver dog ikke “nyt” på den måde.

Det bliver derimod et “aktualitetsprogram”, der – for dem der ikke vidste det – betyder at det bliver sendt en gang om ugen, og dermed samler hele ugens begivenheder.

Læs også  TV2 på vej med serie fra 70erne

I bedste stil, bliver det sendt på søndage, så dem der – for eksempel – hellere vil have TV2s overblik over ugen, kan vælge det, i stedet for DRs magasin søndag, som DR – i et stykke tid – ikke har kaldt for et aktualitets program, men derimod underholdning.

Og med premiere på søndag her den 22. august, kan alle der er friske på originalt indhold produceret alene til TV2 Play kunderne, kigge forbi og se med, både lineært og forskudt.

Marie-Louise von Holstein, der er chefredaktør med ansvar for blandt andet nyheds- og aktualitetsindholdet på TV2  Play, forklarer:

 -Vi oplever et behov for at kunne folde en nyhedshistorie mere ud i netop et streamingunivers. For nogle nyheder gælder det, at man måske kun har set overskriften, men bagved ligger der ofte en større og dramatisk fortælling, som vi vil forsøge at formidle. Forhåbentlig kan vi på den måde give baggrund, perspektiv og en større forståelse af nogle af de historier, som fylder i nyhedsbilledet, starter hun og fortsætter om seervanerne på TV2 Play.

 -Halvdelen af TV2 Play-seningen udgøres af livesening, og heraf står Nyhederne, News og TV2 Regionerne for omkring en fjerdedel af liveseningen. I takt med at flere og flere brugere tilgår deres tv-indhold digitalt, ønsker vi at styrke nyheds- og aktualitetsindholdet på TV2 Play. “Kernen” er et af tiltagene i denne strategi, slutter hun og løfter dermed sløret for at der er flere formater på vej til platformen.

Læs også  YouTube Music bliver globalt arkiv

Planen er indtil videre at “Kernen” bliver et 15-20 minutters format, der allerede vil være til at finde søndag morgen.

Dermed ser det ud til at TV2 ikke er interesserede i – først – at give programmet et “premiere tidspunkt” og efterfølgende tilbyde det som forskudt TV.

Joachim Claushøj Bindslev, glæder sig uanset efter i en årrække at have været en del af TV2s gravegruppe.

Et job der endte med at han blev redaktør på “Gravegruppen”.

Han siger:

 -Jeg er vildt stolt af at være del af et projekt, hvor vi vil fortælle seerne om de vigtigste og aktuelle historier på en ny og original måde, slutter han og løfter sløret for at ugens mest aktuelle historie er den fra Afghanistan.

Hvorfor det er udviklingen ( i denne uge ) i landet, “Kernen” kigger på, på søndag.