Teac på vej med 2x XLR audio adapter

Normalt hører vi ikke så meget om Teac, der – vist nok – var stor i 70erne på Hi Fi.

Men nu hvor størrelsen åbenbart ejer flere brands er sidste nyt fra Tascam, den – tidligere på ugen – omtalte “CA-XLR2d professional audio XLR microphone adapter for mirrorless cameras”.

Og selv om at Canon troede ( mente ?) at produktet ville blive branded som et Teac produkt, endte det altså med at blive et Tascam produkt.

I den forbindelse er det pænt interessant, for andre SLR ejere at løsningen, der fortsat kommer til at hedde CA-XLR2d, ikke – eksklusivt – bliver til Canon kameraer, alene.

CA-XLR2d XLR Microphone Adapter “kittet”, kommer nemlig i både en Canon version, en Fujifilm version og endelig i en Nikon version og i en “Analog Interface Kit” version.

Dermed kan Canon XF605 og EOS R3 ejere snart nyde deres optagelser i perfekt quadrofoni, eller bare optage fire lydkilder samtidigt, via den smarte “hot shoe” og adaptoren oven på kameraet.

De populære FujiFilm spejlløse kan også være med nu

På samme måde vil en række FujiFilm kameraer kunne bruge nyheden.

Indtil videre X-T4 og FUJIFILM X-S10.

Noget Nikon Z 7II, Nikon Z 6II, Nikon Z 7, Nikon Z 6, Nikon Z 5, Nikon Z fc, og endelig Nikon Z 50. ( som vi forstår det er flere af disse kameraer heller ikke på markedet endnu.

Læs også  Panasonic og Mark Roberts Motion Control
her den analoge version, der – åbenbart – fungere på alt Nikon og måske også andet

I tilfældet med den analoge version skal enheden udstyres med 2 AAA batterier, hvorefter dit ellers analoge SLR pludselig er udstyret med 2x XLR, mic-preamplifier,Mic/Line og 48V Phantom.

Og indbygget hovedtelefon udgang.

Samarbejdet om CA-XLR2d, er dermed et komplekst samarbejde der giver en række producenter af kameraer muligheden for at fortsat med at udvikle det de er gode til, og overlade ( i dette tilfælde ) lydsiden til Teac/Tascam.

Vi kender fortsat ikke prisen på enheden.

Ganske som der rent faktisk heller ikke er sat en dato på premieren.

Et gæt er dog at produktet vil være klar engang i Q4, til alle kameraer, og at der – formodentligt – kommer mere fra Teac/Tascam, forudsat at markedet rent faktisk efterspørger “professionel lyd” til de små SLR’s, og de noget større Canon kameraer.