Heftig lampe fra Lowel Lighting

Hvis du arbejder på en måde, hvor de “sædvanlige” 1×1 kasser er blevet for store og for besværlige at slæbe rundt på, er der godt nyt.

Måske.

Lowel, der er et Tiffen brand, har nemlig netop annonceret deres “Blender XL LED Light”, der er en lille “LED kasse”, på bare 13,65 x 10,8 centimeter.

Lampen er dog “hele” 7,9 centimeter dyb, så hvis du vil bruge den som on-board lampe, er den “lidt stor”.

Omvendt kaster den pænt vilde 3796 Lux afsted ( vi gætter på, på en meters afstand uden blød filter ) hvilket er heftigt.

Og klart i overkanten hvis lampen bruges oven på kameraet.

Omvendt, er der tale om et output, der virker rimeligt heldigt, som hoved lys til interviews på gaden, i stedet for de før omtalte 1×1, der både fylder og som kræver store stativer.

Nyheden her, The Blender XL, er så lille så du kan bruge de helt små stativer. Og netop så lille at den – sikkert ikke – vælter selv om at det blæser en del.

Der er 24 “pærer” i nyheden fra Lowel der er født med hver deres 45 graders reflektor

Producenten nævner selv det såkaldte “Drop-in Diffuser filter”, der – gætter vi videre på – er nødvendigt i alle andre situationer end dem hvor du peger lampen ind i den nærmeste væg.

Det interessante med lampen er dog mere at den er født med D-tap kabel, så du kan udtænke et smart system, hvor lampe og et V-mount ( for eksempel ) batteri er fast monteret på et nano manfrotto ( som eksempel 5001B eller 0490A ), der kan bære i omegnen af 1,5 kilo.

Læs også  Bebob og Arri

Og her er det jo heldigt at nyheden bare vejer 900 gram ( cirka ) hvilket ( igen ) betyder at du sagtens kunne have nyheden på dit kamera i stedet.

Eller, hvis du alligevel har købt 2-3 stykker, til et “ENG kit”, så en på et Nano og en på kamera son Sun gun.

Så er det jo nærmest EFP vi har gang i.

Forvent i den forbindelse en masse YT vrøvl i den nærmeste fremtid, nu hvor Tiffen/Lowel uendeligt gerne vil have youtubere til at anmelde nyheden, som en slags markedsføring.

Omvendt plejer det at betyde at de er pænt sikre på at nyheden der er prissat til herlige 379 dollars er et hit, allerede før de der “un-boxere” har fået fingre i nyheden.

I forhold til specs, er er ikke meget andet nyt.

Som det fremgår på bagsiden er der ingen udlæsning på Kelvin – så det skal flere sikkert lige vænne sig til (igen )

Der er tale om en 98 CRI/99 TLCI output LED kasse, der er udstyret med 12 cool white/daylight LED pærer og 12 warm white/tungsten LED pærer, der derfor burde kunne håndtere lys fra 3200 til 5600 ( cirka )  

Hver LED pære er født ind i en reflektor der spreder lyser 45 grader, hvilket – måske – er nok til at det er “blødt nok” i enkelte situationer.

Er det tilfældet, er der sygt meget lys i enheden.

Læs også  L.I.V.E. serien er igang

Skal den omtalte “drop-in Diffuser” på, gætter vi på at den æder det meste af lyset.

Der til gengæld blive ret lækkert og meget blødt.

Vi har ingen anelse om hvem der har/får nyheden her i landet.

Sikkert er det dog at Tiffen/Lowel ser ud til at være pænt friske på at få solgt en masse.

Læs eventuelt videre her.

Her et par af de første “officielle” YT anmeldelser af nyheden.