DR har succes med Kaj og Andrea

Er du ikke en såkaldt småbørnsfamilie, har du sikkert ikke bemærket at DR lige for tiden gentager en succes fra 1971.

Det var nemlig dengang der var premiere på “Kaj og Andrea”, der nu genopstår på DR Minisjang, med premiere om et par dage.

Indtil videre bliver der dog kun produceret 10 nye programmer.

Til gengæld lover Kaj og Andrea at kaste sig ud i flere situationer som “småbørn kan genkende fra egen hverdag”.

Som du allerede har gættet det, inkluderer det “et hamrebræt”, “en mobiltelefon” og det at “få cykelhjelm på”, samt en iPad.

Det sidste er som bekendt ikke et skærebræt, som en reklamefilm for år siden gjorde sig morsom over, hvilket de 1–3 årige er 110 procent klar over.

Og cykelhjelmen forhindrer heldigvis hverken Kaj eller Andrea i at “bakke snagvendt”, der for dem der ikke har småbørn, eller som er under 60 år gamle, er “Kaj og Andre der snakker bagvendt”.

De ti programmer er naturligvis udviklet netop fordi det ( i år/nu ) er “50 års-jubilæet for de allerførste programmer”.

her et framegrab fra en af de kommende episoder af “Kaj og Andrea” 50 års jubilæumsserien

Marlene Boel, chef for DR B&U, siger:

 -Vi glæder os til at invitere børnene ind i Kaj og Andreas univers, måske for allerførste gang, men også til at give forældre og bedsteforældre et nostalgisk gensyn med egne barndomsminder. I Danmark har vi en stolt tradition, når det gælder børneindhold, og her er “Kaj og Andrea” et tydeligt eksempel på en del af den kultur og arv, dansk børne-tv stadig står på skuldrene af i dag, starter hun og fortsætter.

Læs også  TV2 kom altså først

 -Kaj og Andrea har et rigt følelsesliv ligesom børnene, der ser med – de er spontane, nysgerrige, drillende, glade, legesyge og kan nogle gange også være lidt hårde ved hinanden. Småbørnene har ikke nødvendigvis så meget sprog endnu, og derfor har det stor værdi, når de oplever andre sætte ord på følelser, de kan genkende, fortsætter hun.

 -Kaj og Andreas sange er klassikere med en smittende barnlig glæde, og de fleste forældre og bedsteforældre kan huske selv at have sunget med på “Vennesangen” og “Bakke snagvendt”. Det er et meget fint arvestykke, der er bragt til live og som nu gives videre til næste generation, slutter hun.

Lidt fakta:

“Kaj og Andrea” havde premiere i 1971.

Formatet nåede op på 183 afsnit fra 1971-2007.

Hanne Willumsen, Katrine Hauch-Fausbøll og Kjeld Nørgaard, står bag konceptet.

Der er premiere den 3. september på Minisjang, der i følge DR allerede er et hit hos de 1-3-årige.

Og deres forældre.

Morten Skov Hansen, der er chef for DR Ultra, Ramasjang og Minisjang forklarer:

 -83 procent af småbørnsforældrene kender Minisjang, og det fortæller os, at brugerne virkelig tager det til sig, når vi laver et kompromisløst digitalt tilbud. Vi har en stærk børnekultur i Danmark, og vi bestræber os på at tilbyde originalt, dansk indhold, der tager afsæt i børnenes egen virkelighed og gør en forskel for dem. Vores ambition er at begejstre børnene og at gøre dem nysgerrige eller klogere på deres liv og verden omkring dem, slutter han.

Læs også  TV2 igang med næste års julekalender

Det er som vi er orienteret muligt at finde de 183 andre episoder på Minisjang.

Alle billeder i artikel er framgrabs fra optagelerne