Discovery flytter alt sport til nyt eventbrand

Der sker i realiteten ikke særligt meget i forbindelse med at Discovery flytter deres “sports event division” fra Eurosport til Discovery, for efterfølgende at kalde denne afdeling for “Discovery Sports Events”.

Omvendt kan der vel ingen tvivl herske om at Discovery har planer, nu hvor de ( delvist ) “dropper” Eurosport, og i stedet satser – om muligt – endnu mere på Discovery branded ( Sports Events) .

Detaljen er omvendt at det nu snart tidligere Eurosport Events, der blandt meget andet stod for Discovery’s såkaldte “corporate brand sats”, nu bliver til “Discovery Sports Events” i stedet.

Som Discovery forklarer det, bliver det for fremtiden Discovery Sports Events, der opererer alle afdelinger af Discovery og hele koncernens portfolio af sports brands, kanaler og platforme. ( til markedsføring/broadcast)

Og at det altså er disse der flytter over til Discovery Sports Events.

Dermed vil der ( formodentligt ) ikke længere stå Eurosport på de 55 årlige events, som Discovery Sports Events forresten har planer om at fordoble over de næste tre år.

Masser af sport der tidligere var en del af Eurosport bliver nu en del af Discovery branded i stedet

Der kommer i stedet til at stå Discovery Sports Events, hvilket – kunne man forestille sig – enten betyder at Discovery koncernen er på vej med en samlet streamtjeneste hvor alt deres sport kan opleves, eller at discovery+ snart bliver udvidet med en “sports platform”, der kan tilkøbes.

Læs også  Seertallene er faktisk stigende

Blandt de nye rettigheder som koncernen selv nævner er nye som UCI Track Champions League, FIM Speedway GP og FIA Electric GT.

Disse events, samt andre, er ikke længere “traditionelle motorsports begivenheder”, men egentlige “events”, som Discovery Sports Events kommer til at stå for, både globalt og lokalt. ( markedsføring/broadcast og andet )

De omtalte UCI Track Champions League, FIM Speedway GP og FIA Electric GT events, er foreløbigt blevet til tre 18 måneders aftaler, hvor Discovery Sports sørger for at brande og markedsføre disse begivenheder.

Blandt andet ved at sende det hele på en eller flere Discovery platforme.

Andrew Georgiou, President of Sports, Discovery, forklarer:

 -We recently unveiled the Discovery Sports corporate identity to showcase the scale of Discovery’s portfolio of sports brands, channels and platforms which taken together is unrivalled for its ability to engage audiences however the viewer chooses to watch. Discovery Sports Events combines years of global promotion experience with the capabilities of a global media company. This makes it truly unique in the marketplace with the ability to empower federations to grow their sports by utilising our expertise across the full value chain of an event – production, broadcast and distribution across all platforms. As we look ahead, Discovery Sports Events is well placed to help build sports properties for the long-term, deliver truly innovative on-event and on-screen experiences and integrate sustainability into every part of the process. With series already underway and new ones launching soon, I can’t wait to see what the team delivers over the coming year and beyond, slutter han og bliver suppleret af Francois Ribeiro, Head of Discovery Sports Events.

Læs også  discovery+ fik en god start
Der skal cykles en del på banerne rundt om i verden, før den bedste og de bedste hold er fundet

Han siger:

 -After 15 years under the Eurosport Events umbrella, we have reached a new phase of growth. We are seeing a rapid expansion in the volume and profile of the 6 world level championships we will promote by 2023, including the addition of 3 global properties in the UCI Track Champions League, FIM Speedway GP and FIA Electric GT. Our new Discovery Sports Events identity represents the full scale and opportunity, from across the Discovery business, that we offer partners as we work together to grow events, series and entire sports. It’s a privilege to lead our amazing team and work hand-in-hand with the most future-thinking international federations, introducing innovative formats that will serve fans in new and exciting ways for years to come, slutter han.

Som vi forstår det er UCI Track Champions League, FIM Speedway GP og FIA Electric GT events først engang næste år.

Det forhindrer dog ikke Discovery Sports Events i også lige at nå at levere lidt opmærksomhed i resten af 2021.

Kunderne der har købt adgang til de mange Discovery platforme, kan derfor se frem til hele 28 events eller mere end 3000 timers “international multi-platforms” dækning af et utal af begivenheder.

Der forresten forventes at blive set af op imod 800 millioner kunder.

Læs også  Kvinderne hjuler også derudad

Senere – altså både her i 2021 og i 2022 – kommer der så en masse FIA World Touring Car Cup, FIM Endurance World Championship og FIA European Rally Championship, der bliver til World Rally Championship, senere, samt PURE ETCR, der er verdens første “all-electric touring car championship”, der bliver lanceret i 2021 men som først bliver kørt i 2022, som the FIA eTouring Car World Cup.

Som pointeret kommer the UCI Track Champions League, senere endnu.