Kronprinsparrets uddeler priser på DR1

Det er som bekendt – også – kultur, når Kronprinsparrets uddeler priser til personer der har gjort en forskel inden for kunst, kultur og socialt arbejde.

Derfor kan vel heller ikke undre at DR har valgt at sende dette show live, her den 25. september, hvor Kåre Quist og Tina Müller værter sig igennem hvad der ligner en omgang lørdagsunderholdning fra Vejle.

Og da det som bekendt kræver musik, har DR ( eller Kronprinsparrets ) inviteret en række musikere og bands til at kigge forbi, for at spille deres nyeste numre, kun afløst af Kronprinsparret og Kåre Quist og Tina Müller, når der skal uddeles priser.

Priserne der uddeles, er i den forbindelse Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser.

Som vi forstår det er det fortsat hemmeligt hvem der overhovedet er nomineret, hvorfor DR – i første omgang – blot kan løfte sløret for en række tidligere vindere.

Vi kan omvendt løfte sløret for at dem der vinder enten går hjem med 500.000 kroner, hvis de vinder den Sociale Pris, eller 100.000 kroner, hvis de vinder en af de to Stjernedryspriser.

Kronprinsparret var også med i 2020

Ud over de mange musik og værts indslag, kan seerne også glæde sig til at opleve Ole Ryborg.

Han er til daglig DR EU-korrespondent.

Læs også  Spanien sætter turbo på egenproduktion

Men nu hvor han er fra Vejle er han med for at “dykke ned i områdets historie”, hvilket DR må mene er relevant for denne prisuddeling.

Som pointeret er der heldigvis også blevet plads til lidt underholdning.

Den leverer:

Christopher, Drew Sycamore, iomfro og Scarlet Pleasure blandt andet for.

Sidste års uddeling af Kronprinsparrets priser foregik på Værket i Randers, hvor Danica Curcic modtog Kronprinsparrets Kulturpris, mens Kofoeds Skole modtog Kronprinsparrets Sociale Pris.

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til koreograf Sebastian Kloborg og den sociale organisation De Anbragtes Vilkår.

Så nu er der vil ikke meget andet at gøre end at vente på at det bliver den 25. hvor alle der har tid og lyst må formodes at kigge med, når DR1 åbner op for et brag af en prisuddeling.

Det er forresten første gang Tina Müller er vært ved Kronprinsparrets Priser.

DR sender også begivenheden på DRTV.

Fotos: Agnete Schlichtkrull