Så reagerede Canon 

Der er sikkert mange der har undret sig over at Sony i et par år – ser ud til  – at være løbet med still fotograferne, nu hvor denne producents kameraer, kunne alt det som de forventede at et moderne kamera skulle kunne.

Igår kom Canon så på banen med deres EOS R3, der – ærligt talt – ser ud til at kunne mindst det samme som konkurrenternes spejlløse.

Måske endda mere.

Hvad er det så vi har med at gøre.

Kort, er der tale om en slags top model, der derfor kan “alt” det som den moderne pressefotograf har brug for.

Det kan tage et utal af billeder i træk, og de er alle sammen skarpe.

Og skulle pressefotografen have behov for at lave lidt video, er der også en knap til det.

EOS R3, er derfor udstyret med den nyeste Canon computer, der kan håndtere både større data mængder, kan buffe mere end tidligere og lidt til.

Fokus er og bliver dog still billeder, som den kan lave op til 30 af i sekundet, i op til ( cirka ) 5 sekunder, i fuld opløsning. ( dog kun 15 sekunder i RAW )

Det nye EOOS 3 er klart en ny topmodel målrettet pressefotografer – der også kan lidt video ( ret meget )

Det betyder at det er muligt at komme hjem med op imod 150 24MP billeder i max opløsning, hvis det skulle være relevant, for eksempel til højtopløste VFX frekvenser.

Læs også  Panasonic bruger tiden på kurser

Omvendt er det også muligt at følge racerbilen ( der er en indstilling for om den har tag eller ej ) i 5 sekunder, hvor kamera, objektiv og – måske – fotograf, går op i en højere enhed, og derfor – kunne man håbe på  – kommer hjem med det helt perfekte billede.

Canon ambassadør, Nikolai Linares, glæder sig i hvert fald over nyheden og siger:

 -Kameraet er uden tvivl det hurtigste kamera, jeg har arbejdet med. Den reagerer hurtigere, end hvad jeg har vжret vant til hos bеde 5D og R5. Det gшr, du ikke misser dine skud, nеr det er action. Kameraets mulighed for at tracke ansigter og skifte mellem ansigterne var også en funktion der passede rigtig godt til mit fotografi, slutter han.

For at kunne nå at optage så mange billeder på så relativt kort tid, kan kameraet nu lukke med ned til 1/64000 sekund, hvilket – naturligvis – hænger sammen med en ny type bagbelyst CMOS og det faktum at der er tale om et spejlløst kamera.

Selv om at det bestemt mest ser ud til at der er tale om et kamera målrettet pressefotograferne, kan det såmænd også en del med video.

Som du har gættet det, betyder de 24MP, at CMOS er omkring 6K bred, hvilket såmænd også er den maksimale opløsning der kan optages video i.

Læs også  PAG har lovet og de har lovet

Konkret er maks opløsning “6K CRM RAW”,  der – typisk – ned samples til 4K, i op til 60p.

Er du mere til lidt slow, kan der optages i 4K 120P, i op til 6 timer, hvis du har en lastbil med, til at håndtere de store mængder SSD materialet fylder, nu hvor du kan optage i Canon Log3 i 10bit, internt.

Så lidt video, kan dem der investere altså også se frem til.

Eneste kedelige detalje er at nyheden koster 48.299,- med moms, og at du først kan få fingre i det engang i november.

Kameraet optager på CFexpress