Ballade med BBC Three

Nu gik visse politikere sikkert og troede at alt det der kreative TV, som de ikke mener at de unge seere skal se, var blevet gemt godt væk omme på det der Internet.

Og det er det også.

Den politiske fløj der her i landet fortsat ikke bryder sig om DR3, fik i England gemt BBC Three ligeså langt væk, nemlig langt ude på Internet, som de unge som bekendt ikke bruger.

Desværre viser det sig nu at BBC er ved at tage revanche, og nu er nået så langt med en ny TV licens aftale til kanalen at den kunne komme “på TV” så tidligt som ved årsskiftet, såfremt størrelsen Ofcom, der er det engelske TV nævn tillader det. ( noget der burde være en formssag )

Og nu hvor det nærmest bare et et spørgsmål om at sagen når hen til den rigtige sagsbehandler, kunne det sagtens være tilfældet at de unge igen – fra engang i den nye år – kan møde et BBC Three, der igen får et “fuldt budget” ganske som alle de mange kreative tiltag kanalen har lagt sendeflade til, kommer tilbage.

Noget man da – i den forbindelse – kunne håbe på at DR var friske på at kopiere, nu hvor DR3 – forresten – netop er en kopi af BBC Three.

Læs også  DR ung med Corona

BBC Three har i den forbindelse været “gemt på Internet” siden 2016.

BBC Three ser ud til længe blot at have markedsført deres indhold på Internet og sendt det på iPlayer

Det tiltrods har BBC og en voksende skare af seere, fundet frem til kanalen, der – sådan lidt tilfældigt – har produceret nærmest umuligt heldigt indhold uanfægtet at kanalen var gemt af politikerne.

Blandt de – her i landet – kendte serier, er “Fleabag” og “Killing Eve”, der såmænd blev sendt på BBC Three, før de endte på Amazon og HBO Max/Nordic.

DR3s historie her i landet, minder gevaldigt meget om den BBC Three har gennemlevet, hvorfor man kunne forestille sig at der stadig er håb for DR3 også.

Desværre er der absolut intet der tyder på at DR har planer om at tage kanalens fremtid med i de kommende medieforhandlinger.

Slet ikke nu, hvor det viser sig at “Tessas hævn”, tilbage i juni 2020 havde 271.000 seere, eller cirka 130.000 flere seere end de meste sete format på DR2 i sidste uge.

Omvendt kunne det tænkes at være derfor at DR ikke længere viser deres streamtal, der – formodentligt – ofte er væsentligt højere end alle DR2 formater, og – pænt sikkert – ofte kunne have optrådt på top tyve over de mest sete formater.

Altså hvis tallene ikke var hemmelige.

Her lige en promo på “Fleabag” og “Killing Eve” for dem der ikke har købt adgang til Amazon og HBO.

Læs også  De unge i UK viser vejen