Sony lancerer C3

Som du har gættet det, har Sony gættet dine behov.

Og nu hvor det – tit – handler om at få filerne hjem i en fart, gerne mens optagelserne fortsætter, er giganten, der var den første til at melde fra NAB021, hvor – gætter vi på  planerne ellers må have været at lancere netop C3.

C3, eller “C3 portalen”, er i den forbindelse en app på din ( Sony ?) telefon, eller – i det mindste – din 5G telefon, der – via telefonen – banker filer afsted, hver gang de er optaget.

Fordelene er oplagt nok mange, herunder at de kan hakkes sammen i en fart og sendes som TV.

Når tjenesten hedder C3, er det fordi Sony – sådan lidt – kalder tjenesten for Camera-Connect-Cloud Portalen, hvilket er tåbeligt langt.

Derfor C3.

C3 er – gætter vi videre – en slags udvidelse, eller tilføjelse til de ( CI ) systemer de allerede tilbyder, nu bare med det twist at C3 tilbyder “two-way communication”, herunder muligheden for at fotografen kan udveksle ting og sager med det såkaldte “production floor”, der – i princippet – kunne betyde at klipperen pointerer at der mangler lidt dækbilleder.

Fra november kan en VJ blot udstyres med et login PW og kravet om at der optages på et Sony kamera så kan alt klares over mobil

Konceptet er dermed ikke streaming, men derimod “file transfer”.

Vil du streame finder der omvendt sikkert andre fine løsninger fra samme producent.

Læs også  Sony vil også webstreame

Uanset dette, er tanken at du “bare” forbinder kameraet til skyen, hvorefter det begynder at sende optagelser hjem, via din mobil der – formodentligt – ikke behøves være en Sony, nu hvor Sony lover at det både er muligt at overføre via Android OS og iOS i nævnte prioriterede rækkefølge.

Når App er igang klarer C3 Portalen så ellers resten, hvilket tyder på at der er tale om en “professionel” aftale, der koster enten via målt datamængde eller i form af et abo.

Det finder vi ud af engang i november når det hele går i luften.

Igen noget vi er pænt sikre på at Sony havde planer om at forklare alle en masse om på det nu aflyste NAB2021.

Kajita Hiroshi, der er head of marketing for Media Solutions at Sony Professional Europe, siger:

 -The C3 Portal will positively affect workflow, as it will move away from linear, media-bound processes so that anyone involved in production can access files on the spot, starter han og fortsætter.

 -On-air time or editing time will be significantly reduced, which will reduce costs in general and simplify collaborative work, in an era with more remote production and post-production, slutter han.

Ikke overraskende er den potentielle motor i tiltaget 5G, der giver netop så meget båndbredde, at optagelserne nærmest fiser igennem systemet i realtid, eller måske endda hurtigere, hvorefter de kan klippes og sendes.

Læs også  Ny Sony FF Camcorder annoncering idag

Som vi forstår det, er det reelt muligt at sende i “pakker”, hvilket ( gætter vi på ) handler om TCP pakker, hvilket – mere eller mindre – betyder at det er muligt at “sende” fra kameraet mens der optages.

Det – burde – med andre ord være muligt at “streame”, det der “optages” live.

Det er ikke formålet, men det er muligt, dog med den indbyggede “ulempe” at kvaliteten – potentielt – vil være højere og dermed data tungere end normale streams.

Indtil videre skulle det være sikkert at kameraer som PXW-FX9 ( fra firmware v3 ) og PXW-Z280 fra ( fra firmware v5 ) kan bruges med C3, ganske som ILME-FX6, PXW-Z750, PXW-Z450, PXW-X400 og PXW-X500 kameraerne også burde kunne håndtere denne udfordring.

Sony lover at flere kameraer ( tilbage i linjerne ) vil kunne “opdateres” ( måske med ekstra hardware ) til også at kunne overføre filer på denne måde.

Tilbage i 2019 introducerede Sony CI, som man kunne er det der har udviklet sig til C3