Chromecast på vej til at blive smart

Hvad nu hvis, ser det ud til at de har tænkt, på Google HQ, i USA.

I dette tilfælde, hvad nu hvis vi “for programmerer” en række FTA kanaler ind på vores Chromecast, så alle der investerer – automatisk – bliver sendt ind på en “forside”, hvor de kan bruge Chromecast som de plejer, samt får muligheden for at se en række FTA kanaler, vi ( Google ) synes de skal have adgang til.

I princippet hvad der snart sker med Google TV, der er på vej med en ny tjeneste vi fortsat ikke har fået adgang til her i landet.

Tilbage i USA, er “dozens of free linear channels” på vej mod Chromecast, konkret lineære kanaler der også i USA er både landsdækkende og “egentlige” TV kanaler, og ikke “bare” Internet TV.

Planen er – potentielt – ydermere at tilbyde egentlige TV kanaler fra producenter af TV apparater, der for længst har etableret egne globale lineære TV kanaler, der følger branded.

Som eksempel tilbyder Sony og TCL ( TV apparater ) egentlige TV kanaler, der kunne tænkes at blive en del af Chromecast fra engang i den nye år.

Skulle enkelte være i tvivl i den forbindelse er planerne at tilbyde en række af de såkaldte “FAST” TV kanaler, der er “free”, “ad-supported” “streaming television” kanaler, der altså er lineære versioner af TV kanaler, hvor der – måske ikke – er indbyggede reklamer i den originale version.

Læs også  Svenskerne streamer mest

Uanset hvad og hvordan Google ender med at lancerer deres kommende Chromecast tiltag ( og om det bliver lokalt i USA, eller globalt ) finder vi først ud af engang tidligt i 2022.

Google TV ser ud til at blive udviklet heftigt i 2022

Stadig mere tyder dog på at der bliver tale om et globalt tiltag, hvor kanalerne – blandt andet – bliver “globale TV apparat kanaler” på Chromecast startsiden.

Ganske som Apple også tilbyder det.

I den forbindelse kan brugere af Chromecast og Google TV, allerede i løbet af efteråret tjekke ud om vi også i vores del af verden får adgang til nyheden.

Rygterne vil nemlig vide at Google TV har planer om at tilbyde en eller flere TV kanaler i løbet af efteråret og at disse kommer til at “kunne opleves” som traditionelle lineære TV kanaler, uanfægtet at der er tale om “Play Out kanaler”, der blot lever på en server, et eller andet sted ude i verden.

Enkelte kan – formodentligt – huske at Apple i princippet tilbyder en lignende service.

Dog ikke her i landet, hvor de store broadcastere ikke ønskede at være en del af Apple TV+.

Det eneste Apple TV+ derfor kan tilbyde ud over Apple produkter er Disney+ og Paramount og FTA kanalerne som app’s.

Vurderingen i USA er at Google TV reelt ønsker at fange de såkaldte “cord cutters”, og give dem muligheden for – fortsat – at se TV, selv om at de ikke længere køber adgang til kabel TV.

Læs også  C More prøver med ITV crime TV serie
TV apparat Tv kanalerne er for længst blevet en del af hverdagen – 2022 ser ud til at blive året hvor de bliver seriøse konkurrenter

For en god ordens skyld er LG og Samsung allerede igang med egne “streaming kanaler”, der nu er blevet fulgt op af Roku der netop har tilføjet mere end 200 “gratis” TV kanaler.

TV apparat producent VIZIO og Amazon ( TV apparatet og Amazon Prime) tilbyder ligeledes både live TV kanaler og andre lineære tiltag.

I forhold til de såkaldte FAST TV kanaler, har AMC Networks netop kastet sig ind i dette marked.

Netværket står bag “The Walking Dead”, og tilbyder nu – blandt andet – en kanal der udelukkende sender “The Walking Dead” episoder og BTS materiale om serien.

Kanaler som the Weather Channel, Scripps, Reuters, Meredith og Bloomberg, skulle ligeleds være på vej mod Google TV, mod en mindre afgift til netop Google.