Optimo Ultra Compact zoomene

Nu er vi sikkert flere der er klar over at Angenieux producerer en bunke fine ting.

Tidligere udelukkende til S35 kameraer.

Og her på det sidste også til Full Frame kameraer.

Sidste nyt på den front, efter Cannes Film Festival annonceringen, af at der snart kommer et par “kompakte” zooms fra denne producent, er nu ved at blive realiseret.

Den første er nemlig færdig, og parat til at blive præsenteret i blandt andet Hollywood, hvor denne – potentielt superherlige 37-102mm Full Frame Angénieux zoom, der er den første af to Optimo Ultra Compact zooms, nu endelig er parat til at blive vist frem.

I den forbindelse, er det – vel sagtens – mest oplagt lige at tage et smut til USA, med nyheden under armen, og så ellers håbe på at netop Hollywood går og mangler en “lille” zoom, der – omvendt – dækker pænt bredt da den går fra 37 til 102 mm på et Full frame kamera.

Den anden zoom i serien, der bliver endnu bredere, uden dog at blive ordentligt bred, er den kommende 21-56mm FF zoom, der – ganske som 37-102mm zoomen, kommer til at gøre en række primes arbejdsløse.

Som det ses her er det der med en kompakt zoom noget der skal tages med et udtalt forbehold

Angenieux selv vurderer at begge zooms, er den “perfekte partner” til deres Optimo Ultra 12X eller de ligeledes nye Optimo Prime’s, der alle har det til fælles at mange mener at de laver rigtigt lækre billeder, suppleret af en prissætning der – potentielt – understreger dette subjektive faktum.

Læs også  Sony lovede et nyt kamera

Vi er ikke klar over om der er planlagt fremvisninger i Europa.

Sikkert er det dog at Band Pro, der sælger Angenieux i USA, konkret i New York og i Los Angeles, er på vej med et “invitation‐only event”, hvorfor det kun er de vildeste fan-boys der bliver inviteret.

Vi andre må vente til at den lokale udlejer tager dem ind i udlejningen, til priser der er – mindst – lige så urimelige som vejret.

Alternativt kunne det tænkes at den nye Optimo Ultra Compact zoom bliver vist frem på IBC senere på året, eller ved specielle events der – måske – ender med ikke kun at være for inviterede.

En del tyder på at Angénieux forventer en realistisk volumen-salg af nyheden – kiloprisen er stadig ukendt

Det er i den forbindelse totalt ukendt hvad de to zooms ender med at veje, ganske som der – som vi er orienterede – ikke er sluppet et eneste billede ud, skabt på en af de her zooms.

Det eneste der er kendt, er at der er tale om to T2,9 zooms, der dermed – sagtens – kunne tænkes at være “high end versionen” af de to – ellers ekstremt populære EZ zooms, der med FF bagstykket, stadig kun er marginalt “langsommere” ( T3.0).