Ny global streaming enhed

Streamerne kommer som bekendt.

Blandt disse er Comcast , der netop har sluppet deres første “globale” streaming device, der – må man formode – er planlagt til at ramme alle Comcast Xfinity og Sky kunder.

Dermed – kunne man mene – at det sikkert ikke kommer her til landet, lige med det samme.

Og det er sikkert tilfældet.

Dog med det forbehold at Sky jo netop er ved at blive “udviklet” i øjeblikket.

Herunder med en kommende fusion af Paramount+ og “Sky”, der skulle blive til SkyShowtime, der dækker over en fusion af Paramount+ Sky og NBC Peacock, som Comcast jo også ejer.

På samme måde er det ikke utænkeligt at alt ViacomCBS, der her i landet – som vi er orienterede – ikke er hverken lineært TV eller stream, på et senere tidspunkt ankommer som en stream platform, der kræver den omtalte XiOne box, der – bedst – kan beskrives som en afart af et Apple TV, selv om at funktionerne – formodentligt – minder ligeså meget om dem der kan opleves i en Chromecast.

Uanset dette er XiOne udviklet til det amerikanske marked, men med indbyggede funktioner der betyder at den kan bruges til Sky, hvilket vil sige at den allerede fra starten af fungerer i Australien, Italien, England og sikkert alle andre steder hvor Comcast har planer om at streame indhold til.

Læs også  BBC iPlayer sætter nye rekorder
XiOne lanceres i England som en afløser til de kunder der idag ser Sky som satellit TV

Igen.

Sky Q kunder i Italien og i Tyskland har rent faktisk allerede fået muligheden for at tilkøbe dette produkt, ganske som Xfinity Flex kunder i USA også snart bliver tilbudt denne mulighed.

Dermed kunne noget tyde på at at Sky, der tidligere har tilbudt deres platform på en Roku boks, nu forlader denne til fordel for deres egen boks.

Rent teknisk er en XiOne boks en plug-and-play enhed, der er udstyret med WiFi 6, 4K UHD, HDR, Dolby Vision, og Dolby Atmos, hvilket kræver en masse computerkraft.

Omvendt betyder den kraftige computer at streamere “bare” kan tale til apparatet, hvorefter det gør hvad kunden ønsker.

Planen er med andre ord at gøre det endnu lettere for kunderne at streame endnu mere.

Charlie Herrin, President of Technology for Comcast, forklarer:

 -When Sky joined the Comcast family, we brought together our engineers to share insights, roadmaps, talent, and technology to support our global customers. The launch of our new XiOne device is a direct result of these efforts and underscores how our collaborative development approach can bring new and innovative streaming products to markets faster and more efficiently, slutter han.

Det er ukendt på nuværende tidspunkt om Sky eller andre Comcast tiltag er på vej mod det danske marked.

Læs også  Indholds streaming er eksploderet

Er de det, må man formode at vi også snart her kommer til at opleve XiOne løsningen.

Her promoen for frigivelsen i England i oktober