Sygeplejeskolen er tilbage

Charlie serien, “Sygeplejeskolen”, der sidste år havde den flotteste premiere med vilde 687.000 seere, er på vej tilbage.

De flotte tal har flyttet serien hele 6 uger frem, hvilket kunne tyde på at der enten er flere episoder i år, eller at serien nu ses som værende så stærk at den skal bruges til at løfte hele TV2s efterår igang.

Uanset dette, er det blevet tid til sæson fire, hvor blandt andre Thue Ersted Rasmussen, Anna Stokholm, Anette Støvelbæk, Benedikte Hansen, Molly Egelind, Lotte Andersen, Mikkel Becker Hilgart, Jakob Åkerlind, Jesper Groth og Ulla Vejby medvirker.

Bedst af alt er er masser af drama på vej.

Der er således en ny viceforstanderinde, der kaster hendes “skygge over skolen og sygeplejeeleverne”.

Mette Heiberg, TV2 Executive Producer, glæder sig i den forbindelse rigtigt meget til premieren her på søndag.

Hun siger:

 -“Sygeplejeskolen” har en stor fanskare, som både omfatter den unge målgruppe og så alle os andre. Seriens hovedforfattere Claudia Boderke og Lars Mering har skabt et langtidsholdbart univers og karakterensemble, som vi er kommet til at holde af som en del af vores extended family, og vi glæder os til det det årlige gensyn med vennerne, starter hun og fortsætter om perioden i 50erne som mange TV2 seere åbenbart er specielt glade for.

Læs også  Netflix prøver pusher metoden
Der er flere nye ansigter i årets sæson af Sygeplejeskolen

 -Vi elsker “Sygeplejeskolens” hospitalsunivers fra 1950’erne for dets særlige kombination af nostalgi og dilemmaer, som er troværdige for 1950’erne, og som samtidigt taler til os i nutiden. Med nutidens perspektiv virker 1950’erne næsten som en eksotisk tid, hvor verden var mindre kompleks – derfor er det nemmere at fortælle historier med store menneskelige dilemmaer, der kræver et sundt moralsk kompas at navigere i, forklarer hun videre.

 -Vi elsker de unge karakterer for deres store personligheder og stærke viljer ud i at drage ægte omsorg for patienterne, når de står op imod hospitalets ældre generation og kæmper for ligeværdighed mellem kvinder og mænd – ikke mindst – når de kaster sig ud i den store kærlighed. Vi elsker også seriens ældre generation, som de unge opponerer imod, fordi de trods deres autoritet også er mennesker fulde af følelser, slutter hun.

Selve handlingen er derfor meget dramatisk i år.

Seerne kan således se frem til “første fase i sammenlægningen mellem Fredenslund Sygehus og den konservative sygeplejeskole Sankt Helene”.

Ikke overraskende er denne sammenlægning problematisk.

Blandt andet fordi “..den religiøse søster Elisabeth (Lotte Andersen) bliver ansat som viceforstanderinde på Fredenslund, hvor hun gør livet surt for forstanderinden Margrethe (Benedikte Hansen), Anna (Molly Egelind), Bjørn (Jesper Groth) og resten af sygeplejeeleverne”.

Læs også  Indhold skal fordoble vækst

Mette Heiberg, forklarer videre:

 -Den nye viceforstanderinde, søster Elisabeth, står i kontrast til de mere frigjorte vinde på Fredenslund – i særdeleshed de mandlige sygeplejersker. Det skaber masser af konflikt, da alle på Fredenslund må kæmpe mod den forstokkede og magtsyge viceforstanderinde, slutter hun.

Ud over Lotte Andersen ( søster Elisabeth ) kan seerne ydermere glæde sig til endnu et nyt ansigt.

Dette, der tilhører den nye sygeplejeelev Marie (Andrea Heick Gadeberg), “..bærer på en alvorlig hemmelighed fra Sankt Helene, som søster Elisabeth viser sig at være involveret i…”.

Så bliver det vist ikke mere dramatisk.

Der er premiere den 26. september på TV2 Play og TV2 Charlie.

Her en promo for den kommende sæson.