Ny animeret Viaplay Original

Børn og deres forældre der er helt vilde med “Karma och Jonar” bøgerne har noget at se frem til.

Nent Group er nemlig på vej med – i første omgang – en 8 episoders serie der er baseret på en supersælgende men “hemmelig” forfatter.

Og selv om at det “kun” er en af de 50 Viaplay Originals her i 2021, er det pænt sikkert at den kommende “Karma and Jonar” serie er vigtig for giganten, med de store planer.

Målgruppen “de unge” er som bekendt dem du skal have fat i hvis du vil bygge din kundegruppe op, og – med lidt held – holde på dem i rigtigt mange år.

Som vi forstår det, er serien her en slags “prøve ballon” på flere måder.

Det er en af de første gange Nordic Entertainment Group kaster sig over animation, og så er den her serie producere med “Viaplay Studios state-of-the-art 3D animation technology”, hvilket – kunne man gætte på  – betyder at det er billigere at producere mange minutter.

Uanset dette, er “Karma and Jonar” den første ny annoncerede serie i det nye Nent Group’s studio, der som bekendt nu hedder Viaplay Studios.

“Karma and Jonar”, der er skrevet af ( anonyme ) Zelda Falköga, er oprindeligt en “fantasy bog” målrettet de 7 til 9 årige.

Læs også  Beforeigners s2 bekræftet
Her en tegning fra en af bøgerne

Og det er såmænd også planen med serien.

Altså at få de unge til at se med, uden at tænke over at det de ser rent faktisk er “lokal kulturhistorie”, og ikke en generisk produktion fra et eller andet studie i Vietnam.

Selve handlingen, der kræver at seeren har en masse fantasi, foregår i landet “Glimeria”, oprindeligt tegnet af Henric Aryee, der netiop er blevet udnævnt til en af verdens 200 bedste illustratorer.

Produktionen der bliver optaget som “motion capture” bliver så ellers bearbejdet til 3D “animation” suppleret med en “game engine teknik” som vi gætter på er Unreal Engine, der sørger for at animere det optagede “motion capture” på måder der ikke rigtigt er set før.

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer, er glad og siger:

 -This series tells an exciting and engaging story while delving into topics like friendship, self-belief and the challenges of growing up. The themes and artwork in Zelda Falköga’s books are widely acclaimed and our adaptation aims to capture both fully. “Karma and Jonar” will be a fantastic showcase for Viaplay Studios world-class storytelling and technical capabilities, slutter hun.

Den ukendte, men ikke helt hemmelige “Zelda Falköga”, der fortsat ønsker at være anonym, supplerer:

 -It’s an honour to see these stories about my friends Karma and Jonar take another shape and grow in a new medium. I can’t wait to see Henric Aryee’s images come to life and for more people to experience the magical land of Glimeria in the same way I have!, slutter hun eller han.

Læs også  Viaplay Studios fusionen er komplet

TV versionen bliver skrevet af Henrik Ahnborg og instrueret af Alexander Gustavsson. 

Viaplay har rent faktisk prøvet med flere Originals målrettet samme målgruppe.

Herunder med “Fixi in Playland”, “Mia’s Magical World”, “Saga’s Stories” og endelig “The Great Escape”, der vandt en Kristallen award.