Synamedia kan nu encode 8K i real tid

Vi er sikkert mange der har undret os over at der længe har været noget der hedder quadHD.

Et begreb, der blandt andet har været en mulighed at optage i, på visse Sony kameraer.

Årsagen er lige så simpel som den er enkel.

Det koster nemlig en hulens masse computer kraft at indspille, afspille og decode 4K.

Derfor fandt blandt andet Sony tidligt ud af at deres kameraer da “bare” kunne optage 4x HD, og så ellers “klistre” billederne sammen senere.

En teknik, der – i princippet – også er blevet brugt til distribution og – stadig den dag i dag – til at encode tung 4K og 8K video med.

Ikke mere, siger Synamedia.

De har rodet med problemet, og var såmænd på vej med en ny omgang “quad 4K”, der – igen – ikke kræver helt så meget computerkraft som 8K.

Heldigvis har de rodet nok med det, og prøvet med diverse specialiserede CPUer.

Synamedia har bunker af store kunder der nu kan begynde at tilbyde kanaler i 8K til den samme pris som 4K kanalerne

Og – ju hu – de har fundet frem til at deres “VIVID Compression platform”, der er “powered by AMD EPYC 7763 processors”, har kræfter nok til at de – som en stream/distributions/cloud og mere tjeneste – nu kan encode lige så mange 8K strømme som deres kunder måtte ønske det.

Læs også  Computer skærmen er nu oppe på 40 tommer

8K kræver – åbenbart – stadig så meget power, at det har været nødvendigt at overveje “quad 4K”.

Bare ikke mere.

Synamedia har netop færdiggjort en “compression algorithms” der bruger “the full codec toolset”, hvorfor det ikke længere er påkrævet at inddele et 8K signal i flere dele, for at kunne håndtere datamængderne i real tid.

Synamedia påstår endda at deres “8K real-time encoding” og streaming løsning er en “zero compromise” løsning, hvilket – må man formode – betyder at det 8K der kommer ud – for eksempel til slutkunder – er rigtigt flot, fuld af farver og med god lyd.

Hemmeligheden skulle – i følge – Synamedia ligge i AMD processornes opbygning, der har gjort det “unødvendigt” at bruge de “sædvanlige” “teknologiske tricks” som – for eksempel – at dele et 8K billede i flere dele, som en del af encodningen.

Synamedia har derfor straks kastet sig ind i en cloud-baseret version af tiltaget.

Derfor kan de nu tilbyde ( verdens første ) Video-Quality-as-a-Service (VQaaS), cloud tjeneste i 8K, der både kan måle og encode, hvis det skulle være relevant.

Elke Hungenaert, vice president, Product Management, Synamedia, siger stolt:

 -We are experiencing a technology shift here, combining our unique and one-of-a-kind compression algorithms, advanced video analytics, and proven expertise with the incredible speeds of the AMD EPYC 7763 processors, starter hun og fortsætter.

Læs også  Alle ved at 1080P er 50fps

 -The flexibility of using one CPU without a single technological compromise allows us to provide our customers with the high-quality video content they expect from us. By combining our team’s expertise with the performance of AMD EPYC processors, we can enable more 8K content to the market at a more affordable price to enable the 8K economy, slutter hun.

Læs mere om Synamedia her.