Telestream går lidt mere i Skyen

Stream specialisten Telestream har netop åbnet op for deres “Cloud Qualify”, eller “Cloud-native QC Service”, der – som du har gættet det, kan alt med skyen og lidt mere til.

Som med det fleste produkt nyheder, er vi pænt sikre på at denne også var tænkt som en NAB2021 nyhed.

De mange features i QC tjenesten er nemlig nok til at det kræver en masse forklaring.

Konceptet er ikke overraskende alt fra “workflow automation” til “media processing”, “kvalitets kontrol” og løbende test af alt video der kommer for Telestream Cloud Qualify. 

For dem der allerede bruger Vidchecker og Vidchecker, er “QC technology” en kombination af disse redskaber, og – som du har gættet – lidt mere.

Ganske morsomt er Vidchecker, Aurora og ( Telestream ) Cloud, alle såkaldte “acquisitions” og altså løsninger indkøbt med planer om at kombinere disse til nye og endnu mere omfattende Telestream løsninger.

Desværre betyder det at vi er oppe på SaaS niveau, nærmest med det samme.

Heldigvis er det muligt at overlade den del af fremtiden til Telestream skyen, og så ellers bare fokusere på at streame, planlægge og få nye gode ideer.

Her lidt om hvad Telestream selv mener at C kan bruges til

Qualify tjenesten er nemlig baseret på the Telestream Media Framework, hvorfor der er tale om en fil baseret løsning, hvor – de private filer – kan blive hos kunden, mens alt det der “bare” skal “igennem systemet” kan placeres i Skyen, oppe i QC tjenesten.

Læs også  Full Frame cinema overtager markedet

Dermed er det ikke helt forkert at se QC tjenesten som en løsning der kan investeres i – tidligt – der nu er bygget sådan op, at det er muligt at beholde det samme “media framework” uanset hvor stor din butik vokser sig.

Tim MacGregor, Senior Director, Head of Strategy and Product Development, Telestream Cloud forklarer:

 -As more media workflows move to the cloud to take advantage of scalability and cost-effective SaaS solutions, it’s imperative to have a comprehensive QC strategy that resides where the media is being processed, starter han og fortsætter.

 -Developing a QC environment from proven industry solutions that customers already know and trust gives Telestream a unique position in the market, slutter han.

Telestream Cloud Qualify, er – i princippet – bygget til broadcastere.

Streamere, med mange streams, måske endda for kunder der løbende har brug for at kunne “starte en udsendelse op” i en fart, eller i faste installationer ser dog også ud til at kunne bruge de mange features der er i dette produkt.

Alt kan styres fra en lokal computer hvor en fil kan bliver til 20 ( opløsninger ) på få sekunder eller andet

Som eksempel er det muligt at styre et komplet (s)VOD bibliotek fra en enkelt computer med dette system

Der omvendt også kunne være 50 -200 “clip”, der  bruges igen og igen, fra mange locations, som eksempel.

Telestream mener selv at firmaer der har gang i ting som “the media pipeline”, “media ingest” og “post production”, eller kunder der har/bruger on-line biblioteker, kunne få en masse ud af at tjekke Telestream Cloud Qualify løsningen ud.

Læs også  OL dækkes massivt i USA

Folk der langt inde i koderne, kan glæde sig over at systemet allerede fra starten af er født med et “RESTful Open API for integrations into customers media supply chain”, ganske som der er fuld support for ABR/IMF og HDR formater.

Suppleret med alle de “almindelige” video codecs og containers.

Tim MacGregor, understreger:

 -Telestream Cloud Qualify is a cloud-native service that allows media professionals to focus on their content instead of spending years learning and staying up-to-date on the countless video formats as they continue to evolve worldwide, slutter han og håber at du vil besøge produktets nye site her.