Efterår betyder temauger

Uge 41 sparker DR så ellers dette efterårs tema uger igang.

Og nu hvor det handler om at bevæge sig, glæder DR sig til at “inviterer hele Danmark til masser af bevægelse”.

Som altid suppleret med at masser af værter, der med “..sved på panden, et smil på læben og masser af grin er på programmet” i det som DR kalder for “Danmarks Motionsuge” i uge 41.

Temaet, der er et samarbejde mellem DR og “idrættens største organisationer”, har indtil videre planlagt hele 2.000 gratis tilbud, i bedste stil med et afsluttende underholdning format, på DR1, hvor “det største danske sportsnavn nogensinde bliver kåret”. ( det bliver så svært at gentage næste år ?)

Som pointeret giver ugen også plads til værterne.

Josefine Høgh der er vært sammen med  Tina Müller, siger:

 -Jeg glæder mig ufatteligt meget til en aften i selskab med de største danske sportsstjerner gennem tiden og til at hylde den danske sportshistorie. Vi har nemlig så meget at være stolte af på den front – og så bliver det jo spændende at se, hvem danskerne kårer som den største af de største. For mig ville det valg være tæt på en umulig opgave. Så i stedet trækker jeg i festkjolen og glæder mig sammen med Tina til at stå i spidsen for sådan en særlig aften, understreger Josefine Høgh.

Læs også  Discovery prøver med Prince Charming
Både DR1 og TV2 er på vej med store tema uge sats i uge 41 og i uge 43

Blandt de mange programmer du kan se om emnet i uge 41 er:

Det store bevægelseseksperiment, 11.-14. oktober kl. 20.00 på DRTV og DR1.

Den største af de største sportsstjerner, 16. oktober kl. 21.00 på DRTV og DR1.

Aftenshowet, 11-14. oktober klokken 19 på DRTV og DR1.

Klassen, 12-14. oktober på DR Ultra.

Danmarks hurtigste dansefest, 15. oktober kl. 11.50 på DR’s radiokanaler og Ramasjang og Ultra.

Bevæg dig med Børste, kan ses allerede nu på DR Minisjang.

Klog på Sprog, P1.

Hjernekassen, P1.

Sygt nok, P1.

Curlingklubben, 11-15. oktober klokken 14-16 på P3.

Go’morgen P3, 11-14. oktober klokken 06-09 på P3.

Formiddag på 4’eren får pulsen op, 11.-15. oktober klokken 10-12 på P4.

Povlsen og Holm, 7. oktober på P4. Motionstema på Kulturnatten, 15. oktober klokken 18.00-23.00 i DR Byen Bevægelse på tværs af alle P4-distrikterne i uge 41.

To uger senere kommer TV2 så med deres temauge.

Her er det så Louise Wolff og Natasja Crone, der værter sig igennem denne uges finale, der kulminerer en garanteret lang og spændende “Knæk Cancer-uge” den lørdag 30. oktober, med “Knæk Cancer Live”, der som altid vil være en fest af musik, dans og indsamling.

Før uge 43 er ved at være færdig, lover TV2 dog at de allerede realiserede 354 projekter, der blandt andet forsker i kræft bliver til flere og at TV2 og Kræftens Bekæmpelse garanterer endnu mere oplysning og indsamling igen i år.

Læs også  Sporten er væk - tid til livsstils TV

Indholdsdirektør Lotte Lindegaard, forklarer

 -Jeg elsker danskernes kolossale engagement i Knæk Cancer, og den fælles indsats er stærkt inspirerende for os alle sammen. Det er denne involvering, som løfter Knæk Cancer til at være en særlig folkesag, og gør det muligt for Knæk Cancer at bidrage til, at vi i Danmark bliver endnu klogere på kræft og kan skabe håb om bedre behandling og støtte til kræftpatienter, starter hun og bliver suppleret af Kræftens Bekæmpelse siger administrerende direktør Jesper Fiske.

Han siger:

 -Knæk Cancer er et stort og stærkt fællesskab, der samler utroligt mange danskere om kræftsagen. Hvert år rører det mig dybt, hvordan så mange mennesker bidrager til at gøre Knæk Cancer til noget helt særligt. Det stærke engagement, der strømmer til fra alle dele af landet, er lige til at få kuldegysninger af. Kræft kan være forbundet med angst og sorg, men under Knæk Cancer er også masser af håb, glæde og tro, slutter han.

Og mens DR ser ud til at satse på en kombination af ENG live og et afsluttende show, satser TV2 blandt andet med en nye fiktionsserie “Overleverne”, hvor blandt andre Kirsten Lehfeldt og Katinka Lærke Petersen medvirker.

Du kan læse mere om Danmarks Motionsuge i uge 41 her.

Læs også  TV2 siger det DR ikke tør

Du kan læse mere om Knæk Cancer i uge 43 her.