Sony dropper IBC2021

Det kommer vel sagtens som lidt af en overraskelse for os her i Europa, at Sony nu vælger at springe IBC over, som udstiller.

Det er bare ikke herfra de kigger på situationen.

Sony er som bekendt en global butik, og mens der bliver taget en del beslutninger i Japan, er USA, England og alle de andre afdelinger også med når der tages store beslutninger.

Og set gennem “globale briller” er pandemien langt fra færdig.

Der er enorme problemer i hovedparten af verden.

USA mener som eksempel at de fleste lande enten er “for farlige til at besøge”, eller blot ikke tilbyder data, der understøtter deres påstand. ( level 3-4 og de grå/unknown )

Europa har i den forbindelse tæt på totalt styr på pandemien. ( synes vi selv )

Noget USA også næsten er enige med os i. ( link til CDC’s COVID-19 Travel Recommendations by Destination )

Der er bare det problem at USA overhovedet ikke har styr på pandemien.

Sony på et tidligere IBC

Og det er formodentligt i det lys at Sony nu vælger at trække sig fra IBC2021.

Meddelelsen der kom i går eftermiddag, blev fulgt op med et forsigtigt “vi vil stadig være der i ånden” kommentar, der handler om at Sony fortsat har planer om at supportere alle deres partnere, men at de altså bare ikke lige selv kigger forbi.

Læs også  Adobe Summit 2022

Sony vurderer ydermere at den – relativt korte periode – frem til december, ganske enkelt er for kort tid til at de kan nå og forberede sig til IBC2021 tidligt i december.

Sony skriver:

 -Due to the current uncertainty around the worldwide pandemic and the lead time needed for design, Sony will not be having a physical booth at the upcoming IBC trade show. Sony will however continue to work closely with the IBC organisation as its valued partner and will use the opportunity to meet customers and partners in Amsterdam, starter de og fortsætter.

 -We will be constantly monitoring the situation in the coming months and will adjust our plans accordingly, but are keen to participate, when safe and appropriate, in industry trade shows, slutter Sony i en pressemeddelelse.

IBC der hele tiden har været på vej med et såkaldt “hybrid 2021 event”, hvor der både er et show i Amsterdam, og et online-event, har fortsat ingen planer om at aflyse, selv om at Ross Video også har droppet at kigge forbi.

Konflikten ser ydermere ud til at være at stadig flere vurderer at det bliver svært at hive amerikanerne over til Europa, nu hvor de – i værste fald – end ikke kan komme ind i Europa, nu hvor vi har styr på pandemien, modsat dem.

Læs også  OLED hedder nu CLED

IBC CEO Mike Crimp glæder sig dog fortsat til et IBC2021 der garanteret både bliver sjovt og fuld af ny hard og software.

For et par uger siden, hvor (Neder)landets regering lempede restriktionerne var han i hvert fald glas og sagde, blandt andet:

 – ( We are ) heading in the right direction, at and ( we are ) focusing on delivering an absolutely safe event, sluttede han.