De danske serier kommer da

Sidste nyt på seriefronten ser ud til at være endnu en komedie serie, denne gang om kærestesorger.

Bag serien finder du Xee, der har hyret Blu til at producere serien, der – cirka – handler om en gruppe mennesker der bruger en slags selvhjælpsgruppe til at få hjælp i.

Presse materialet taler om “humor” og “hjertevarme”, der skulle være hovedkræfterne bag “Fantomforhold”, der kigger rundt i “den svære hjertesorgs mange afkroge”.

Omvendt kan Xee kunder både opleve Anna Bruus, Anna Juul samt Ann Eleonora Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og Peter Plaugborg, samt Lydmor, der dog ikke spiller med.

Hun spiller bare ( seriens soundtrack ).

Der er premiere den 1. november alene på Xee.

Så hvis du ikke er YouSee kunde, kan du nok ikke se med.

Rikke Kolding og Anna Juul der står bag ideen og historien forklarer:

 -Kærestesorger er ofte skildret i fortællingerne på TV, men er sjældent centrum. De forbliver en sidebemærkning og noget, der skal til for at føre til noget andet ret hurtigt. Men når jeg har haft kærestesorger, har det altid føles så overvældende stort, og jeg har aldrig helt kunne forstå, hvorfor vi ikke snakker mere om det. Det er jo noget næsten alle oplever i løbet af deres liv, og det er også det, der gør en kærestesorggruppe til en interessant arena at bygge en historie og et karaktergalleri ud fra, starter de og fortsætter.

Læs også  Ny pink reportageserie på Dplay
Der er masser af udfordringer i kærreste sorg gruppen i den kommende Xee serie “Fantomforhold”

 -Der har været et pågående arbejde med at tage alle følelser i en kærestesorgproces seriøst, også det komiske, det latterlige og det absurde. Noget bliver ikke mindre sorgfulgt af, at det også er lidt sjovt – sådan har jeg det i hvert fald selv. Det har også været vigtigt for mig at nuancere “ekskæresterne”, så de ikke er entydigt “dårlige” eller “gode”, for sådan er det jo sjældent i et brud. Som oftest går det jo bare ikke, og det kan være svært at finde sig i, slutter de.

Som pointeret tidligere tager handlingen sit udgangspunkt i en “kærestesorggruppe”, “…hvor deltagerne mødes og bearbejder deres individuelle kærestesorg i fællesskab”.

Lydmor der har skrevet seriens musik er også glad og siger:

 -Da jeg blev spurgt, om jeg ville producere lyd universet til serien, stod jeg selv midt i en enormt svær kærestesorg. Derfor tøvede jeg ikke et sekund med at sige ja, da jeg fik at vide, at serien ønskede at give et råt og ærligt billede af hjertesorgen, starter hun og fortsætter.

 -Hjertesorg, det at miste et menneske, man elsker, er en undervurderet smerte. Jeg havde brug for at musikken var ufortyndet smertefuld, ufortyndet vred, ufortyndet smålig og ufortyndet sorgfuld. Det er blevet et meget råt udtryk, som står i kontrast til den nære og intime stemning i kærestesorggruppen, slutter hun.

Læs også  Næste Original fra Nent er Box 21

Blu har produceret med produktionsstøtte fra Public Service-Puljen.

Produktionen endte på 7 episoder af cirka 30 minutters varighed.

Rikke Kolding har selv instrueret.

Her en promo