DR kigger lidt længere tilbage

Nu hvor TV2 ser ud til at have kæmpe succes med et par serier, der handler om dengang hvor solen altid skinnede på overklassen, tjekker DR ind med deres bud på en for-historisk tid.

Det er med andre ord blevet tid til “Carmen Curlers”, der er et kendt fænomen for dem der var sidst i tyverne i 60erne, og pænt ukendt for resten af verden.

Heldigvis ikke mere.

Lige om snart, kan alle der ser DR’s drama produktioner nemlig lære hvad “Carmen Curlers” er for en størrelse, nu hvor optagelserne til denne serie om – blandt andet – “kvindernes frigørelse op igennem 60’erne” og “iværksætteri” i samme periode, er igang.

I bedste stil er der tale om et “komediedrama” der “er frit inspireret af et af Danmarkshistoriens store industrieventyr”.

Bedst af alt kan dem der kigger med, allerede glæde sig til at serien, bliver sendt i efteråret 2022, hvor en forretningsmand og opfinder, endte med at opfinde en verdens omspændende succes i “en dansk provinsby i 60’erne”.

Og historien om en “arbejdsplads” der udvides fra Axels kælder til en fabrik med 3500 ansatte .

Opfinderen af Carmen Curlers prøver konceptet af på konen

Derfor kan alle til næste efterår se hvordan den “entreprenante ledelse bag fabrikken” og de “arbejdende kvinder” alle tjener penge og kalder det for frigørelse.

Læs også  Spanien sætter turbo på egenproduktion

Naturligvis planlagt til at vare flere sæsoner, nu hvor TV2 har pænt stor succes med deres solrige serier, der også udspiller sig over mange sæsoner.

“Carmen Curlers”, serien er i den forbindelse ikke “virkeligheden”, men blot inspireret af denne.

Der kom nemlig en masse “forandringer i Danmark i 60erne”. 

Og det er altså dem serien er interesseret i.

Dem der vælger at se med, kan oplevet et fiktivt Danmark fra 1963-1969, hvor Morten Hee Andersen og Maria Rossing har de ledende roller.

Suppleret af Lars Ranthe (“Kastanjemanden”, “Druk”), Rosalinde Mynster (“Badehotellet”, “Den som dræber”), Mille Lehfeldt (“Lang historie kort”, “Lykke”), Christian Tafdrup (“Borgen”, “Herrens Veje”), Fanny Bornedal (“Forhøret”, “Equinox”), Nicolai Jørgensen (“Doggystyle”, “Badehotellet”) og Signe Egholm.

Sæson 1 kommer som pointeret i efteråret 2022, mens sæson 2 er planlagt til efteråret 2023.

Hovedforfatter er Mette Heeno, der tidligere har stået bag manus til “Sneengle”, “Lærkevej” og “All Inclusive”.

Konceptuerende instruktør er Natasha Arthy.

Serien er produceret af Stinna Lassen for DR Drama og er støttet af NRK, SVT, RUV, YLE og Nordisk Film og TV Fond.