Tiffen kan stadig

Hvis du ikke har haft et “diff filter” foran dine glas, her på det sidste, er her godt nyt.

Tiffen har nemlig netop sluppet endnu et “Diffusion Filter”.

Denne gang hedder det et Tiffen Warm Diffusion Filter, der – naturligvis – er meget forskelligt fra alle de andre “diff filtre”, der allerede er ude på markedet. ( nyheden er en del af Antique serien )

Igen.

I en tid, hvor glas rent faktisk bliver stadig mere skarpt, og – i princippet – dermed stadig mere klinisk, kunne et Tiffen Warm Diffusion Filter, måske være en overvejelse værd.

Tiffen lover i hvert tilfælde at deres nye “Warm Diffusion Filters” er på vej til at re-definere the “Range of Complexions”.

Hvad det så end betyder.

I pressemeddelelsen, står der at Tiffen mener at deres “Warm Diffusion familie” giver et “nyt cinematisk look”, i forhold til nutidens måde at bruge/skabe “dark to light” billeder.

Investerer du i denne filterserie, kan du klare det hele ( eller bare mere ) “in camera”, hvilket – i princippet – giver fotografen en større andel af det look, den færdige produktion ender med at have.

Her hvad vi gætter på er de 3 tyndeste versioner af Tiffen Warm Diffusion Filtrene – der kan bestilles i op til heftige 4

Det eneste det kræver er bare at du bruger de her Tiffen Filtre, der har et “effective yet natural-looking diffusion” nu med en “warm overtone”.

Læs også  Så kom Nikon RAW

Filtrene er i familie med de andre “Antique” filtre, herunder Antique Satin der både giver blødere “detaljer” ( læs pænere hud), samtidig med at de generelle detaljer fortsat er skarpe og kontrastrige.

Tiffen Warm Diffusion  er også lidt i familie med “Antique Pearlescent” filtrene og “Antique Black Pearlescents”

Som du har gættet det, kan det sagtens tænkes at filteret rent faktisk er ret heldigt.

Eneste måde du finder ud af det på, er ved at tage ned i den vel asorterede filterbutik ( der er vist stadig en i London ) og der, tager en snak og et kig.

Alternativt køber du hele serien, og ser om det er noget for dig.

Francis Kenny, ASC, er uanset hvad glad for filtrene.

Det er såmænd også ham der har efterspurgt dem.

Han var på et ikke præciseret job i Atlanta, hvor han pludselig stod og manglede noget “Warm Diffusion”.

Han siger:

 -They ( filtrene ) have a romantic feeling without losing clarity—giving practicals and specular highlights a slight halation. They smooth out complexions and enhance mid-tones, while maintaining rich blacks, slutter han.

Filterserien her kommer i 4×4, 6.6×6.6, 4×5.65, og i 138mm, rund.

Styrken er som altid 1/8, ¼, ½, 1, eller 2.

Laver du meget drama med ældre skuespillere er det muligt at bestille 3 og 4.

Læs også  Japan hygger videre med med LiveU

Rygterne vil vide at autofokus ophører med at fungere lige omkring 1/2, og at du får brug for en førerhund ved 1/1.

Priserne starter ved 540 dollars for 4×5.65, og 699 dollars for 6.6×6.6. ( og nej de er ikke begyndt at producere 3×3 filtre til dine Leica R’s )( kunne ellers være sjovt )

Det er muligt at læse mere her.

https://tiffen.com/pages/warm-diffusion-filters

Vi har fundet en video hvor de bruger Antique Black Pearlescents ( der er 3 – 4 video nye videoer ude med de her Antique filtre, bare ikke Warm Diffusion )

Fælles for dem alle er at de tager – meget kraftigt fat – allerede fra 1/8 )

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/Iks3ghbJ1pI” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe> 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.