5 nye PTZ kameraer fra Panasonic

Er du i markedet for et ny om gang PTZ kameraer, er der godt nyt.

Panasonic har nemlig netop vist en række helt nye PTZ kameraer frem, der ser ud til at dække alle dele af PTZ markedet.

Fra “high end” 4K, til mere realistisk HD produktion.

Konkret er nyhederne:

AW-UE80W/K

AW-UE50W/K

AW-UE40W/K

AW-UE20W/K

Og endelig AW-HE20W/K der først kommer i Q1  i 2022.

her AW-UE80W/K i sort og hvid

Modsat tidligere PTZ kameraer fra denne producent, er nyhederne her udstyret med hvad Panasonic kalder for “direct drive”, der er en videreudvikling af pan og tilt funktionerne i de allerede stærkt udbredte PTZ kameraer denne producent har leveret mange af til et marked i evig udvikling.

Alle kameraerne, er udstyret med en X24 optisk zoom og er når de er mest wide oppe på 74,1 grader, hvilket er ( i omegnen af ) 24mm Full frame, hvilket burde være bredt nok til det meste, suppleret med en lang nok zoom til resten.

Det er optiske billedestabilisering (OIS) i denne generation, hvilket – kunne tænkes – at tage en smule af rystelserne når de monteret på en scene, hvor et band har besluttet sig for at give den en skalle, eller når der zoomes langt ind ved en konference.

Hele serien er født med PoE, hvilket gør det hele lidt lettere.

Læs også  Specs ude på Lumix S1R og Lumix S1

Og nu hvor denne generation er født til NDI | HX version 2, er der altså ikke meget der ikke kan lade sig gøre.

Topmodellen AW-UE80, kan både “fuld NDI” og understøtter ydermere SRT-protokollen, ud over RTMP og RTMPS. 

AW-UE80 kan ydermere bruges i FreeD sammenhænge, hvilket betyder at du kan producere AR og VR med dette PTZ kamera.

I op til 4K50p.

Guilhem Krier, Panasonics chef for New Business & Market Development for MEBD & DSC Business Units siger:

 -Panasonics PTZ-kameraer er de mest udbredte i verden og bruges til at filme alt fra politiske møder til e-sport. Senest er de blevet brugt under de Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo 2020, herunder på Japan National Stadium og Tokyo Aquatics Center. Vi har bevidst lyttet til feedback fra vores kunder og ud fra dette mener vi, at de nye modeller giver vores kunder fleksibilitet til let at vælge det kamera, der passer bedst til deres behov. De nye PTZ-kameraer er en sand plug and play-løsning, slutter han.

Læs mere om de enkelte modeller her.

AW-UE80W/K

AW-UE50W/K

AW-UE40W/K

AW-UE20W/K

AW-HE20W/K