Fusionen NDI

Bare for et par år siden, var der – formodentligt – ikke mange der gik og troede at NDI var på vej til at fusionere et utal af funktioner i en stadig mere digital verden.

Bevares.

Alle var formodentligt klar over at NDI var vejen frem for lav-budget streaming, da NDI – mere eller mindre – for første gang tilbød stabil streaming uden overbelastede maskiner eller – underlige – “huller” i de digitale strømme.

Udviklingen var omvendt allerede igang, længe før NDI kom.

NDI ser bare ud til at være vejen, alle nu bruger til at lade ellers umuligt komplekst udstyr møde hinanden via, i stedet.

Som eksempel står Apantac bag en masse elektronisk kram, der ( som vi forstår det )  er branded som Crescent SDM kort, der – både – er “Smart Display Modules” baseret på Intel’s SDM Platform (FPGAs) og en ny smart måde at lade et “transport system” håndtere ( for eksempel ) NDi strømme, der – pludselig – bliver den digitale genvej til den fagre nye verden.

Detaljen er nemlig at Apantac ser ud til at producere bunker af SDM Receivers der kan håndtere alt fra 12G UHD, HDBaseT, SDVoE, NDI, der kan integreres med SDM Displays. ( ellers andre SDM bokse )

Læs også  Video People bag nyt mobilt NDI studie
Apantac er lidt unge i deres markedsføring – formodentligt for at dække over at du helst skal være ingeniør for at forstå deres produkter

Bevares.

Sikkert en smart måde at få et signal ud til en monitor langt væk.

Sikkert.

Detaljen er bare at der er plads til 12G SDI eller 10Gbps Ethernet i form af SDVoE (Software Defined Video over Ethernet), eller NDI eller “bare” UHD RGB/4:4:4 i 8 bit, 4:2:0 i 10 bit eller 12 bit HDR via SDM NDI.

Listen er som du har gættet det voldsomt meget længere.

Og selv om at det måske mest handler om meget tung distribution, er det jo oplagt at data der – for eksempel – flyttes trådløst på en del af vejen, nu problemfrit kan integreres med alt fra lokale monitorer, til andet udstyr, der – for eksempel – kan styres via NDI.

Mulighederne ser ud til at være pænt uendelige.

For eksempel i form af 4K@60Hz (4:4:4) op til 70 meter væk over et CAT6a/CAT7 kabel.

Hvilket burde være nok til de fleste PostHuse, eller MCRs, når 4K HDR ankommer.

Vi erkender ikke at være så langt inde i tankerne bag Apantac’s produkter.

Heldigvis ved vi at Danmon er nordisk forhandler, så hvis relevant er det nok dem du burde ringe til.

Læs mere om Apantac her, hvor det ser ud til at fremgå at de er ret hårde til fiber og Scalers også.

Læs også  Virtuelle IBC er i luften