Kvinderne hjuler også derudad

Hvis du troede at de kun er mænd, der kører Tour de France, tager du helt fejl.

Der er også en masse seje kvinder der cykler som bare pokker.

Og nu hvor Discovery netop har købt rettighederne til kvindernes Tour de France, kan du se dem cykle hurtigt til og med 2025.

Det er dog først engang næste år, kvinderne deltager i Tour de France, konkret i form af “kvindernes Tour de France”, der bliver afviklet som etapeløb.

Og nu hvor det er første gang i 33 år, er der vel ikke andet at gøre end at glæde sig over at dem der vil, kan se med på Discovery, der næste år “fortsætter deres fokus på kvindecykling”.

ASO løftede den 14. oktober sløret for ruten de mange kvinder skal cykle næste år.

Og nu hvor det er første gang siden 1989 at kvindernes Tour de France afvikles som etapeløb, har du gættet det.

Kvinderne kommer til at cykle mere end 1000 kilometer før der er fundet en vinder – næste sommer

Det bliver ret specielt.

Konkret skulle der være planlagt hele otte etaper, hvor de bedste kvindelige cykelryttere i verden kæmper om den gule førertrøje og æren.

Løbet der reelt hedder “Tour de France Femmes AVEC ZWIFT”, bliver kørt fra den 24. til 31. juli, hvilket for uindviede er i direkte forlængelse af mændenes Tour de France.

Læs også  Discovery prøver med en ny Original

Selv om at vi ikke lige kan komme på en kvindelig Jørgen Leth ( kvinder vrøvler simpelthen ikke så meget ), er vi sikre på at Discovery finder en af slagsen til næste sommer.

Sportschef Søren Klæstrup, siger:

 -Cykelsport er en nøglesport for Discovery, og vi er begejstrede for også i fremtiden at kunne fortsætte med at vise de største kvindelige cykelbegivenheder. Kvindecykling er inde i en rivende udvikling, og den vil vi meget gerne være med til styrke og sætte endnu mere fokus på. Reetableringen af et kvindeligt Tour de France-etapeløb er forhåbentligt startskuddet til en endnu større opblomstring, slutter han.

Kvindernes Tour de France ( Tour de France Femmes ) starter i Paris og er 1000 kilometer langt.

Blandt de danske profiler finder interesserede Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard.

Discoverys sender ogsåkvindernes UCI World Tour, samt Kvindernes Paris-Roubaix frem til 2025. vanen tro se frem til indsigtsfulde analyser og velfunderet kommentering fra Discoverys faste eksperter i løbet af de otte etaper.

Her en teaser