Ingen strejke i Hollywood

Vi var sikkert at par millioner der var pænt bange for at balladen mellem IATSE & AMPTP, der – cirka – er dem der arbejder med film og TV serie produktion i USA og arbejdsgiverne – endte med en flere måneder lang strejke, fordi arbejdsgiverne ikke er parate til at betale en ordentlig ( elendig ) løn til de mange der arbejder alt for lange og alt for mange dage, for endnu en film eller en serie, vi andre snart kan se hos vores favorit streamer, eller i biografen.

Aftalen, mellem IATSE og AMPTP, er dog fortsat ikke nået længere end til at medlemmerne i IATSE ( film arbejderne ) skal blive enige med sig selv om hinanden om at det – nok var – det bedste de kunne få med hjem denne gang.

Hvornår det sker, er uklart.

Sikkert er det dog at der er tale om en ny 3 årig aftale, der ( måske ) allerede er blevet godkendt af film folket.

Som altid i sådanne situationer er det kun arbejderne der vil tale.

Med undtagelse af Matthew D. Loeb, der er International President for the IATSE General Executive Board.

Han siger:

TV serierne og film produktionerne kan nu fortsætte – strejken ser ud til at være afblæst i Hollywood

 -This is a Hollywood ending, starter han og fortsætter.

 -Our members stood firm. They’re tough and united. We went toe to toe with some of the richest and most powerful entertainment and tech companies in the world, and we have now reached an agreement with the AMPTP that meets our members’ needs, slutter han.

Læs også  De kreative erhverv får 28 boosts

Og hvis man roder lidt rundt på specielt Instagram, er der ( stadig ) en del grupper der forholder sig til det faktum at arbejdsgiverne har endog meget svært ved at forstå hvorfor de skal betale “fuld pris” ( læs: fortsat elendig løn ) til film arbejdere, nu hvor deres TV serier “kun” ( for eksempel ) når ud til 20 millioner kunder.

Mike Miller, vice president and Motion Picture Director for IATSE supplerer og siger:

Solidarity is more than a word, starter han og fortsætter.

 -Our members will see significant improvements, but our employers also will benefit, forklarer han videre.

  -This settlement allows pre-production, production and post-production to continue without interruption. Workers should have improved morale and be more alert. Health and safety standards have been upgraded, slutter han og henviser til at flere film produktioner overgik til 24/7 produktion op til den varslede strejke for at kunne nå at få produceret igangværende scener/episoder færdige før strejken blev en realitet.

Aftalen der endte med at komme til at hedde “the Basic Agreement”, tvinger arbejdsgivere til at give samme løn, uanset hvor der optages og uanset i hvilke stater.

Det er uklart hvordan, da “..more details are to come”, herunder om “improved wages and working conditions for streaming”, samt en aftale om “10-hour turnaround times between shifts”, hvilket betyder at arbejdere skal kunne holde fri i mindst 10 timer mellem to optagedage.

Læs også  Discovery kigger på Emilie Meng sagen

Aftalen der – i princippet – bliver suppleret op med et utal af andre aftaler, der bliver aftalt i denne uge, er – igen i princippet – en sejr for både IATSE og the AMPTP, da en langvarig strejke ovenpå de mange Covid-19 forsinkelser faktisk kunne have betydet at langt flere virksomheder måtte lukke og slukke.

Nu har de i det mindste en chance for at fortsætte, og få produceret deres film og TV serier færdige.

Den letteste måde at læse mere om IATSE og AMPTP er faktisk på Instagram hvor begge parter har været endog meget aktive op til aftalen faldt på plads