Usikkerhed omkring Disney+ fremdrift

Nu er streaming som bekendt en gigantisk forretning.

Specielt her de sidste par år, hvor de helt store studier og rettighedshavere har meldt sig ind i kampen, er markedet gået op i næste gear.

Blandt de helt store i den forbindelse er Walt Disney, der – i første omgang – blev spået til ikke at have en chance, til idag at – generelt – blive vurderet som den streamer der har den største chance for at blive større end Netflix, allerede så tidligt som i 2024.

Nu viser det sig dog at Disney+ ikke helt vokser som “de skal” eller rettere som investorerne håbede på at størrelsen ville vokse, hvorfor flere store finans institutter herunder Barclays Bank, ikke længere er helt så sikre på at Disney+ er verdens største streamer i 2024.

Som Barclays Bank Kannan Venkateshwar netop skulle have sagt det til Reuters:

Netflix er fortsat verdens største streamer – måske også i 2024 hvor Disney+ ellers skulle have overhalet dem

 -While Disney appears to be targeting one new piece of content a week, not every piece of content has the same franchise value or visibility, starter han og fortsætter.

 -ITo achieve its target of 230-260 million ( kunder ) by the end of fiscal 2024, Disney+ will need to more than double its rate of current rate of growth in order to keep up with Netflix, slutter han.

Læs også  NAB2020 er nu officielt aflyst !

Barclays er i den forbindelse “usikre” på at den “lavere end forventede” udvikling skyldes det “slowdown” alle streamere oplever efter Covid-19, eller om Disney+ bare ikke tilbyder nok nyt indhold til at kunderne kommer.

Disney+ har det til trods stadig et af de mest omfattende bag-kataloger, proppet til kanten med alt fra klassiske tegnefilm, til rettigheder til remakes, ingen af os vidste vi gik og ventede på.

Noget konkurrenterne nu også snart har.

Netflix, Amazon Prime og selv Apple+ har løbende købt eller fået produceret stadig mere indhold.

Og selv om at det måske ikke er ligeså meget som Walt Disney sidder på, har konkurrenterne for længst gennemskuet hvordan også de får flere kunder.

Aktierne i Disney faldt med 3 procent efter udmeldingerne fra Barclays Bank.

Kunderne er som altid ligeglade, og ser fortsat mindst lige så meget Disney+ som tidligere.

Formodentligt årsagen til at denne streamtjeneste sidst i juni ( de nyeste tal ) havde mere end 116 millioner kunder.

En sindsyg vækst i forhold til året før, hvor der “kun” var 57.5 millioner kunder i butikken.

Disney+ blev forresten etableret den 12 november 2019