Her ugens nye kameraer

Der kom hele to nye kameraer idag.

Det ene fra DJI og det andet fra Sony.

DJI ser ud til at have besluttet sig for at skabe verdens mest mærkelige kamera.

Et kamera der arbejder i 4 akser, og som derfor kan bruges til at “flyve” igennem alle rum med, forudsat du holder dig inden for de grænser DJI har besluttet.

Kameraet der i sig selv ligner noget fra en kinesisk legetøjs butik, er nemlig født som en samlet ting, der hverken kan opdateres, opgraderes eller udbygges.

For eksempel med andet glas, andre – eksterne – optage formater eller andet.

Til gengæld, har DJI totalt styr på alle “gimbal funktioner” i nyheden Ronin 4D, der i den vilde version er et 8K kamera til omkring 10.000 pund.

DJI Ronin 4 en 4 akse stabiliserende CamCorder, der som du kan se øverst kan udstyres med leicaM glas og focus motor

Folk der ikke er bange for at blive hængende i “DJI verdenen” kan omvendt glæde sig til at nyheden i den vilde version er udstyret med et Zenmuse X9 Gimbal kamera.

En DL 35mm F2.8 optik, og en monitor du kan trykke på.

Der er indbygget 4D Video sender, hvilket – igen – ligner noget de havde til overs fra deres drone produktion, samt et TB50 batteri og en X9 focus motor, nu hvor det jo som bekendt ikke er muligt at røre ved hverken kamera eller optik, mens der optages.

Igen.

Dem der kender DJI, ved at deres Zenmuse X9 er et full-frame kamera, hvorfor der altså er tale om en 8K/75fps eller 4K/120fps kamera, der kan optage i Apple ProRes RAW, ProRes 422 HQ, eller H.264.

Læs også  Atomos købte Timecode Systems

DJI har deres eget farvesystem.

Et system de kalder for DJI Cinema Colour System (DCCS) der i følge producenten giver “a cinematic look”, vi præcise og autentiske farver.

Noget der sikkert passer nu hvor det er muligt at bruge DCCS optagelser i et ACES workflow.

Nyheden har indbygget – op til – 9 blænders ND Filter, og er som pointeret udstyret med mount til de såkaldte DL optikker.

Der er – åbenbart – allerede diverse cages og Shoulder Rigs ude/på vej til nyheden

Dem er der 3 af.

Det er muligt at arbejde uden at stille skarpt med blandt andet Leica M glas, via det udskiftelige DL mount.

Desuden lover producenten at det er muligt at montere både macro, anamorfiske og andre optikker på et X9, da der er support for M Mount og E Mount.

Producenten forklarer dog ikke hvor få gram denne – for eksempel – anamorfiske zoom må veje, før det ikke længere er muligt at balancere ud.

Som eksempel vejer de originale DL mount X9 primes blot 180 gram, så anamorfiske glas, eller macroer, der vejer mere er nok ikke realistisk.

Som der har været enkelte videoer ude om, er den sidste akse ret heldig.

Nu er det pludselig muligt at løbe og hoppe på stedet med en DJI 4.

den sidste akse, der er den der hopper op og ned på nyheden, betyder nemlig – igen i følge producenten – at det nu er muligt at løbe op og ned af trapper, løbe i det hele taget og spare hele bil mount, nu hvor dette “4-Axis Stabilization System” kan klare alle udfordringer.

Læs også  HDC-F5500 er nu i spil

Der optages på CFexpress Type-B kort eller på den indbyggede 1TB SSD

Som vi ikke er sikker på findes i den mindre model, der blot koster 7915 pund. ( 53.999 kroner uden optik med moms )

Ugens anden kamera nyhed er Sonys nye 33MP S35/FF kamera

Ugens anden nyhed, er det nye Sony, der er et såkaldt entry level kamera.

Der med sine 33MP kan bruges til at lave flotte billeder med, og – i tilfældet her – bruges til at optage video.

Desværre er der et par indbyggede flaskehalse, nu hvor det er et “entry level kamera”.

Du kan derfor ikke optage video i Full Frame men kun i S35 udsnit.

Derfor bliver alle dine optikker, du bruger på dette full frame kamera til crop ( mindst 1,5 gang ) optikker, når der optages video.

Et gæt er at du derfor heller ikke bruger meget mere end 22-24MP til at optage video med, hvilket – bestemt er en del.

Men altså ikke de 33 du bruger til stills.

Nyheden hedder det til trods Alpha 7 IV, og bliver lanceret som et FF still kamera der også kan optage video.

I den forbindelse er det på sin plads at pointere at nyheden tager en masse “power” fra Alpha 7 III, herunder den nyeste Bionz XR engine og samme avanceret AF, som andre tidligere Sony modeller.

Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe, forklarer:

Læs også  Når præsentationen bare skal virke

 -With the introduction of the Alpha 7 III, we set the baseline for what full-frame cameras should deliver and now it is time to redefine those boundaries, starter han og fortsætter.

 -The Alpha 7 IV brings together the best of Sony imaging technology to deliver a fantastic experience in both stills and video, meaning that users will be able to capture exactly the content that they want, in whatever situation they find themselves in, slutter han.

Derfor kan det sikkert heller ikke undre at hovedparten af specs på nyheden, er identiske med en række andre Sony modeller.

Det er således et 50-204800 ISO kamera, der er udstyret med en back-illuminated Exmor R CMOS sensor, der har 15 blænders dynamik uanset om der optages video eller stills og  som har en masse “Creative Look settings”, der er smarte både i forhold til stills og video.

Det er muligt at optage op til 10fps med AF/AE tracking ind til buffer er fuld, og der er fortsat 759 AF punkter til “Real-Time Tracking” af fokus.

På video siden er nyheden udstyret med et features som S-Cinetone og der kan optages i 4K 60p når der croppes ind til Super 35mm.

Kan du nøjes med 4K 30p optagelser, kan disse klares i Full frame, nedsamplet fra den fulde 7K brede sensor.

Kameraet optager i 10bit 422 i XAVC S-I (  intra-frame ) og XAVC HS ( kraftigere kompression )

Her lidt promo videoer om de to nyheder