Sony går telefon amok

Det er bare et par uger siden Apple besluttede sig for at deres telefoner skulle kunne optage i hvad der er svært at beskrive som andet end “et professionelt optageformat”, nemlig ProRes.

Nu vælger Sony så at gøre det – om muligt – endnu mere umulige, nemlig at få presset en 1.0-type Exmor RS billedsensor ned i deres nyeste telefon.

Som du har gættet det, koster det i dybden, hvorfor nyheden er vilde 8,9 mm “tyk”, hvilket er voldsomt i forhold til moderne telefoner.

Igen.

Du får nu – hvis du vælger at investere – en mobiltelefon, der – cirka – har en “bedre” sensor end pænt mange PTZ kameraer.

Den nye Sony telefon har samme sensor som et RX100 VII kamera

Og som formodentligt har en større sensor end en god del af de konsum og VJ kameraer, der bliver brugt i den daglige produktion.

Åh ja.

Og hvis du nogensinde har været afsted med et broadcast kamera der kun er udstyret med en enkelt CMOS, er den her nye telefon fra Sony, altså udstyret med en større sensor end de fleste moderne broadcast kameraer, der omvendt – stadig – har en til hver farve, så de – formodenligt – stadig bliver håndteret bedre end den nye Sony Xperia PRO-I.

Som med Sony’s andre still kameraer, er denne telefon udstyret med stort set lige så mange specs, som de vilde SLR kameraer.

Læs også  Fox satser fortsat på Cinematic Look til sport

Som eksempel er der Phase detektion AF, og nu hvor det er den samme sensor som du finder i RX100 VII, har du gættet det.

Der er meget mere.

Telefonen er således udstyret med en BIONZ X-billedbehandlingsprocessor, der dog er “udviklet til mobiltelefoner”, med en “en front-end LSI-processor”, der fjerner alt støj fra billeder, uanset hvor mørkt det er.

Som vi ser det er der tale om en 48MP telefon der optager 4K120P i 24mm

Der er 315 punkters AF, der kan optage i op til 4K120P, hvilket også skulle være første gang.

Glasset på telefonen, der burde får det hele til at blive ekstra skarpt er en ZEISS Tessar, der er udstyret med en såkaldt “dobbelt blænde”, hvilket betyder at der er tale om en F2 og F4 optik.

Skulle enkelte stadig være i tvivl om Sony’s nye flagskib, er skærmen brugeren kigger mest på – i det daglige – en 4K HDR OLED 120Hz skærm.

Nobuki Asahina, der er Head of Mobile Product Marketing i Sony Europe forklarede ved lanceringen:

 -Vi ønsker at bygge produkter, der giver indholdsskabere mulighed for at producere, indfange og dele på en måde, de aldrig har kunnet før, starter han og fortsætter.

 -Mulighederne, der kommer med Xperia PRO-I, er ulig noget, vi før har set på markedet. Telefonen kombinerer kraften fra en 1.0-type billedsensor, som findes i vores RX100 VII-kompaktkamera, hastigheden fra vores Alpha-kameraer med udskifteligt objektiv, der forstærkes yderligere af Xperias hurtighed, og videooptagelse, som minder om vores professionelle video-portefølje. Alt dette kommer i en enhed, der passer perfekt i lommen. Vi har nøje udvalgt navnet, for at vi kunne inkludere I’et, der står for Imaging. Det repræsenterer Sonys mål om at redefinere standarden inden for billedydeevne på tværs af hele vores produktsortiment, slutter han.

Læs også  Boris FX vinder Engineering Emmy Award

Prisen skulle ende på 1799 Euro, i en række lande, herunder Danmark.

Telefonen er netop blevet lanceret her.