Teradek prøver med Wave

I en ikke særligt fjern fortid var det mere end fint, hvis det var muligt at se indhold på en monitor.

Sådan er det ikke mere.

Nu skal de helst både kunne optage, og vise hvad der sker.

Og gerne mere.

Noget Teradek har taget til sig, hvorfor deres nye “Wave” er en hele 5-i-1 “Smart Streaming Monitor”.

Som du har gættet det, kan den nye Wave nemlig streame.

Og jo. 

Den kan streame direkte til Facebook, eller – potentielt mere relevant – til en cloudløsning, så du kan klippe 5-10 locations sammen, eller som mix, til broadcast, nu helt uden ledninger.

Født til at der bliver skiftet batterier under produktioner – uden at den går ned

Teradek saelv forklarer at der er tale om en “monitor-encoder”, der tillader at den enkelte bruger kan se det video, der streames fra monitoren til – for eksempel – Sharelink, der er Teradek’s nye cloud tjeneste.

I bedste stil, nu hvor ikke alle, står ude og laver total skud af en surfer, er det muligt at forestå network bonding, hvilket burde betyde at nyheden også fungerer i beboede områder, eller på en festival.

Produktet, der – pænt tydeligt – er målrettet professionelt brug, har ydermere indbygget hot-swap batterier, suppleret med et USB-C stik, til en “back up” power bank, eller strm fra væggen.

Læs også  CES monitorerne ankommer

Selve monitor delen er en 7 tommers 1000nits PS LCD skærm, der burde kunne ses i hård sol.

Der er 8 vist nok kun ) support for H.264 i op til 1080p60.

Til gengæld kan løsningen sende RTMP til alle destinationer, samtidig med at der optages lokalt.

Dermed begynder fortidens “vi kan kun bruge SDI løninger” holdninger at ligne en fordom.

Løsningen her, er – bevares – en HDMI løsning.

Men nu hvor stort set alle playere, eller kameraer har netop HDMI ud, eller – via en simpel boks – kan konverteres til at sende 1080P HDMI ud, er der her tale om en nyhed der kan streame til alle platforme – næsten live – i en kvalitet, der rent faktisk giver baghjul til – for eksempel – den kvalitet der bliver broadcastet i, her i landet.

Michael Gailing, VP and GM of Creative Solution’s Live Production business er glad og siger:

 -With the massive spike in streaming events post-COVID, the expectation for engaging, high-quality content has never been higher, starter han og fortsætter.

Der er pladser til alt fra SD kort til USB og HDMI ind

 -Wave not only enables production crews to elevate the quality and the reach of their events, but it reduces setup and breakdown times, and improves the overall dynamic of the viewer’s experience, slutter han.

Læs også  3 mia dollars på vej mod indhold

Wave er – bedste af alt – udstyret med et såkaldt FlowOS, der giver brugeren muligheden for at have forprogrammeret alle RTMP adresser ind, og planlagt streamingen, hvilket – burde – betyde at alle fejl ( hvem har koden til facebook ) kan elimineres længe før “broadcasten” starter.

Det er slutteligt muligt at styre dele af Wave fra en app på din mobil ( det plejer at betyder iOS i starten og Android senere ).

I forhold til Sharelink, der er Teradek’s nye cloud tjeneste, er det muligt at “parre” denne med den enkelte Wave, og på den måde både se stats på bitrate og “network status”.

Det er først muligt at “bundle netværk” ( network bonding ) når du bruger Sharelink.

Det er nemlig der, og ikke lokalt der bliver “bundlet”, herunder der hvor “live streams” bliver splittet op i forskellige bitrate på tværs af diverse netværk.

Og jo, Sharelink er også der hvor du streamer til flere samtidige platform.

Dermed burde det være muligt at streame til alt SoMe, fra en enkelt “5-i-1monitor”.

Prisen, tænker du sikkert allerede.

Den er nede på 1190 dollars, og produktet shipper om 1-2 uger

Læs videre her.