BBC One på vej med A Very British Scandal

De første såkaldte “first-look images” fra BBC One’s kommende serie “A Very British Scandal”, er netop blevet sluppet.

Og hvis du derfor allerede klapper i hænderne i håbet om at DR sikkert snart sender serien, nu hvor det jo er en BBC serie, er der dårligt nyt på vej.

Amazon Studios er nemlig inde over, hvilket – formodentligt – betyder at de har planer om at sende serien på deres egen platform, hvorfor seere her i landet – ligeså formodentligt – nok bliver nødt til at investere i denne tjeneste for at få dækket deres “kostume serie” behov.

Når det er på plads, kan der vist ingen tvivl herske om målgruppen.

Alle der er vilde med koncepter som  “The Crown”, “Wolf Hall” og et utal af andre kostume film og serier, får nu mere fra samme hylde.

Her the Duke og Duchess of Argyll

Derfor er det ikke specielt overraskende at Claire Foy, der netop har spillet med i “The Crown” og i “Wolf Hall”,  har den ledende rolle som Margaret Campbell, Duchess of Argyll.

Paul Bettany, der har været med i “WandaVision”, “Uncle Frank”, “Avengers: Infinity War” og pænt meget andet, spiller Ian Campbell, the 11th Duke of Argyll, mens Julia Davis kendt fra “Nighty Night” og “Gavin & Stacey” spiller Maureen, Marchioness of Dufferin and Ava.

Læs også  Mere Singletown reality

Ud over denne flok adelige, kan seerne også glæde sig til Sarah Phelps kendt fra “The Pale Horse” og “Dublin Murders”, Amanda Drew “The Trial Of Christine Keeler”, “Trust”, Richard McCabe “Poldark”, “Harlots”, Phoebe Nicholls “The Elephant Man”, “Fortitude”, Camilla Rutherford “Phantom Thread”, “Fleming”, Timothy Renouf “Afterlife Of The Party”, “The Laureate”, Sophia Myles “A Discovery Of Witches”, “Spooks”, Sophie Ward “The Moonstone”, “Land Girls”, Tim Steed “The Death Of Stalin”, “Cruella” og endelig Katherine Manners kendt fra blandt andet “Press”, “War & Peace”.

Da der er tale om en såkaldt limited series, der derfor – formodentligt – ikke kan forlænges med endnu en sæson, vurderer BBC at der også lige var plads til Richard Goulding “The Crown”, “The Murders At White House Farm”, Jonathan Aris “Sherlock”, “The Night Manager” Oliver Chris “Trying”, “King Charles III”, Nicholas Rowe “Roadkill”, “Young Sherlock Holmes”, og Miles Jupp “The Durrells”, “Rev”.

Dem der ikke kender skandalen “A Very British Scandal”, kan ikke vide at serien har fokus på skilsmissen mellem the Duke og Duchess of Argyll, der endte med at blive en af de vildeste retssager i det forrige årtusind.

Ting var pænt gule der i slut40erne

Margaret, Duchess of Argyll, der ellers var kendt for hendes “charisma, beauty, and style” endte på forsiden af alverdens engelske aviser – stort set i hele perioden – mens retssagen i forbindelse med skilsmissen stod på.

Læs også  Remote production på begrænset budget

Her blev hun så ellers beskyldt for “forfalskninger, tyveri, narko indtagelse afpresning og så er der historien om en enkelt Polaroid billede, der – efter sigende – forfulgte hende resten af livet.

Serien, lover både at kigge på selve skandalen, men også at følge op på det sociale og politiske klima i den tidlige efterkrigs tid i England.

Den nationale holdning til kvinder, pressens arbejder og lidt til, skulle ende med at blive omdrejnings punkt i denne kommende BBC One ( og formoder vi ) Amazon Prime serie.

“A Very British Scandal” er instrueret af Anne Sewitsky pg produceret af Chris Ballantyne. 

Executive Producers er Graham Broadbent, Pete Czernin, Diarmuid McKeown, og Delyth Scudamore for Blueprint Pictures.

Lucy Richer er Executive Producer for the BBC 

Sarah Phelps, Anne Sewitsky, Claire Foy, Kate Triggs, og Dominic Treadwell-Collins.

Piers Wenger, Director of BBC Drama, og Charlotte Moore, BBC Chief Content Officer, har bestilt produktionen. 

Amazon Studios co-producerer i USA, mens Sony Pictures Television distribuerer, efter aftale med Amazon Studios.

Serien skulle ende på BBC One i løbet af 2022.

Amazon Prime Video har – indtil videre – rettighederne til USA, Canada, Australien og New Zealand. 

Produktionen er optaget færdig, udelukkende i England.