Hvis det nu regner i studiet

Folk der roder med PTZ kameraer og remote-styrede kameraer ved at de såkaldte robotic camera support systemer er pænt heldige.

Specielt i forhold til at det jo er muligt at montere nærmest hvad der ønskes på disse.

Og nu hvor Vinten er på vej med et “remote hoved” der kan bære 90 kilo har du gættet det.

Så er det pludselig muligt at putte et “ordentligt kamera” op på dettee “Heavy Duty” “remote-controlled robotic device”, der – ydermere er født vandtæt og lidt til.

Nyheden der hedder FHR-155E, er med andre ord et “lidt mere proff” robot hoved, der bedst af alt kan bruges til store kameraer med boks optikker og det hele.

FHR-155E kan så ellers styres med “software”, og giver – lang bedre – bevægelser end du kan forlange af PTZ løsningerne.

Neil Gardner, global product manager, robotics and automation, forklarer:

 -As the latest addition to our popular FHR range of robotic heads, the FHR-155E shares a pedigree with long line of class-leading robotic pan and tilt heads from Vinten. This solution delivers broadcast quality production values to remote locations outside of a studio with outstanding protection from the environment, starter han og fortsætter.

 -Whether the environmental challenge is heat, cold, dust or rain, The FHR-155E consistently delivers the smooth camera and lens motion control necessary for high-quality broadcast output, slutter han.

Læs også  Sony viser nyeste consum teknik frem
Nyeste Remote monster fra Vinten kan bære kameraer der vejer op til 90 kilo og holde dem tørre i regnvejr

Specs er at der er tale om et IP65 rated hover, der kan bruges i alt fra regn til tørt vejr, i alt fra 4°C til 50°C, hvilkeet er de krav militæret stiller.

Det er muligt at udstyret nyheden med en “vinduesvisker” og en optionel “jet wash”, er øjeblikkeligt varmer vand væk fra yderkassens front glas.

Er det ikke nok er det muligt at holde over/undertryk inde i huset, i forhold til støv.

Og selv om at det formodentligt aldrig bliver relevant i TV produktions sammenhænge, er det muligt at tilkøbe et “Cooler Module”, så løsningen kan bruges i en vulkan.

Ganske interessant er det hele styret over IP, hvilket – potentielt – kunne betyde at denne – eller andre modeller i denne serie – kan bruges som PTZ kameraer i produktioner, der skal kunne efterlever broadcast normer.

Dem der vil det kan naturligvis vælge at investere i Vintens HD-VRC control system, der som bekendt koster, æhæm, en del.

I forhold til bevægelse kan FHR-155E panorere 359° og tilte ±30°, altså 60 grader totalt.

Har du brug for at kunne tilte op til ±179°, er det muligt at tilkøbe en såkaldt “extended cradle arm”, der ( åbenbart ) kan bære 90-120 kilo “i strakt arm”.

Vinten mener at vide at FHR-155E allerede har været “på arbejde” “på den arabiske halvø og i Nord Afrika”, afholder sig fra at påstå at det var TV produktion nyheden blev brugt til.

Læs også  Hvis du går Komodo

Stadig.

Der er en del potentiale i nyheden, der såmænd også findes i “indendørs” versioner, til helt andre priser.

 Læs videre her, hvor de andre hoveder også bor.