DJI annoncerer dyr drone

Selv om at det ikke er “Leica” eller “Zeiss” der leverer glas til den nye Mavic 3, der er en såkaldt “dual camera drone”, ser nyheden ud til at ende med at blive et stinkende dyrt bekendskab, for dem der investerer.

Topmodellen, hvor der er en mange ekstra ting med til, ender således på 37.490 kroner, hvilket – med et slag – får Mavic 3 helt op i den virkeligt tunge ende.

Kan du nøjes med en drone der ikke kan optage i Apple ProRes 422 HQ og som heller ikke leveres med den mindste smule tilbehør, rasler prisen ned på 16.490.

Problemet er så “bare” at den ikke rigtigt kan bruges professionelt, nu hvor ProRes, kun findes i den såkaldte Cine model.

Fly more versionen til 21.990 har heller ikke ProRes HQ, så dem der vil, må altså op på den tunge – og pænt dyre – model, hvis de vil kunne levere i en “ordentligt kvalitet”.

Speck mæssigt, er der ellers ikke meget nyt.

Nyhederne er udstyret med samme kameraer, der hedder Hasselblad L2D-20c, der som dem der har fulgt med, er et “to kamera” kamera, hvor hovedkameraet er et 20MP 5.1K Wide-Angle 4/3 CMOS kamera, mens det “lille” er et 12MP tele kamera, der kan zoome 28x ind i opløsningen ( de kalder det for Hybrid Zoom ) 

Læs også  DJI vil også trådløs video

Alle tre versioner kan flyve i op til 46 minutter på helt nye batterier, og har en “range” på cirka 15 kilometer.

Som det bliver sagt i video nederst kan man lade alle 3 batterier – et af gangen – i laderen

Top modellen ( Cine modellen ) leveres med display, taske og en licens til at optage i Apple ProRes 422 HQ.

Samt lagerplads nok til dette, på en enkelt 1TB SSD, der er indbygget.

Et gæt er at det betyder at du ikke “bare” kan skifte disk, og så flyve videre med det samme.

Optagelserne skal overføres, før du kan flyve videre.

I forbindelse med lanceringen, er det ydermere kommet frem at de indbyggede Hasselblad kameraer optager i op til 3772 Mbit/s, og derfor fylder 1TB SSD op på ganske få minutter.

Det skulle være Hasselblad der står for “billed behandlingen”, som de kalder for The Hasselblad Natural Colour Solution der kombineret med det faktum at der optages i op til 10-bit D-Log burde resultere i en række pænt heldige optagelser, som ejeren af dronen så sandelig da også har betalt for.

Som vi er orienteret kan du finde de nye Mavic 3, stort set alle steder.

Altså når de kan levere.

Vi har fundet en video der ser ud til at give et pænt præcist billede af det “look” den nye Mavic 3.

Og ganske som i et par serier der kan opleves på TV, skinner solen altid.

Læs også  Grass Valley og NEP lidt bedre venner

Også i gråvejr, hvis du optager med en Mavic 3