Hvor er pengene så henne

Et af de – måske – uafklarede spørgsmål i forbindelse med “Britta Nielsens forsvundne millioner”, er netop hvor pengene er henne.

Heldigvis et spørgsmål en ny dokumentarserie, fra Discovery Networks Danmark har besluttet sig for at svare på.

Serien der derfor hedder “Britta og de forsvundne millioner”, kigger derfor på de – potentielt – mange andre millioner der måske fortsat er gemt, og – sådan lidt generelt – er der også tid til at kigge på hvad der “skete med pengene”, i løbet af de 3 episoder serien er planlagt til at blive.

Sagen der af mange er udråbt til “en af Danmarkshistoriens største svindelsager”, er nemlig ved at blive opklaret “lidt mere”, suppleret med “flere detaljer, der fascinerer og forarger”.

I følge Discovery, er der således fortsat kun “fundet værdier” for fire af de 117 millioner kroner, hvilket jo burde betyde at der mangler 113 millioner kroner.

Discovery Networks Danmark har fundet en svindler der svarer på hvad der motiverede Britta Nielsen

Og det er da også dem, “Discovery i dybden med” for at finde.

Blandt de tag, der bliver lovet er i den forbindelse nye “kilder”, herunder en “bogholder fra Roskilde”, der var “med til at fælde Britta”, samt “den ene datters veninde”, der kan fortælle om “hvordan det var at komme i hjemmet i Hvidovre som barn”, suppleret med en “tidligere svindeldømt”, der lystigt deler ud af egen erfaring, blandt andet om hvad han tror “kan have drevet Britta”.

Læs også  Efteråret er Viaplay tid

Slutteligt er produktionen også lidt i Sydafrika, hvor der bliver talt med “nye førstehåndskilder der har bevidnet sagen personligt”.

Der er nemlig “Flere spor i Sydafrika”, herunder “pengesporet”, hvor “Britta Nielsen levede et liv i sus og dus og igennem tiderne var ejer af flere boliger og luksusbiler”.

Blandt de nye kilder er en barndomsveninde til en af Britta Nielsens piger

I den forbindelse tales der med ejendomsmægler Manie Kriel, der har “tjent godt på Britta Nielsen”.

Han siger:

 -Hun var meget venlig, men samtidig svær at komme ind på livet af. Når det kom til betalingen, var det lidt mærkeligt. Det var ikke til at mærke, at hun havde arbejdet hårdt for de penge. Hun diskuterede aldrig prisen. Hun tog bare i banken og overførte beløbet omgående. Jeg ville ønske, jeg kunne have solgt mere til hende, for det virkede som om, hun havde masser af penge, slutter han.

Programdirektør Pil Gundelach Brandstrup, glæder sig til premieren og siger:

 -Sagen om Britta Nielsen bliver ved med at fascinere og forarge. Vi har fået mulighed for at få et unikt indblik i retsdokumenter og bevismateriale. Derfor prøver vi i den nye dokumentarserie at give svar på, hvad der skete med de 117 millioner kroner, som Britta svindlede sig til gennem sin tid i Socialstyrelsen, slutter hun.