Atomos venner med Nextorage

En af de ting der har manglet til de nye Ninja V and Ninja V+, er som bekendt storage, hurtig storage.

Det har Atomos tænkt lidt over hvorfor de har kontaktet Nextorage, der også har tænkt lidt over den udfordring.

Problemet er nemlig at Ninja V and Ninja V+ kort sagt er for kort til de konventionelle 2.5tomme SSD’er ( der stritter ud over kanten ), hvorfor Nextorage har udtænkt konceptet “AtomX SSDmini”, der som du har gættet det, er storage, der passer til Ninja V and Ninja V+.

Det er med andre ord blevet tid til Nextorage AtomX SSDmini, der er en SSD, der er født – omkring – 20 procent mindre end konventionelle harddiske.

Der – naturligvis – leveres med en adapter, så disse diske også kan bruges i – for eksempel – Sumo, Ninja Cast eller i en Shogun Studio 2.

De er specielt små de nye harddiske fra Nextorage

Og nu hvor de alligevel var igang med at udvikle på nyheden tænkte de åbenbart også at det var på tide med lidt fart på de der SSD’er.

Derfor kan Nextorage AtomX SSDmini’erne læse 550MB/s og skrive 500MB/s, hvilket er netop så hurtigt at det såmænd er værd at investere i nyheden alene for hastighedens skyld alene.

Skulle det ikke sige dig noget, er Nextorage AtomX SSDmini’erne hurtige nok til Apple ProRes RAW HQ 8K ved 30fps eller 4K ukomprimeret i 120fps, ganske som det bliver lidt af en leg af komme af med materialet, der – i princippet – kan unloades 10 procent hurtigere end det kan skrives ind.

Læs også  Panasonic parat til at levere AK-UC3300ere

Eneste små kedelige detalje er at disse nye drev, foreløbigt kun findes i to “små” versioner, nemlig i en 500GB og i en 1TB version, der omvendt bare koster 229 og 439 dollars stykket.

Producenten af SSDmini’erne har ydermere testet løs på dem, og bygget det hele ind i fin aluminium og monteret drev op til 3000 gange, så connectors og andet burde være stærkt nok til daglig vold, og optagelser, hvor du taber det hele mange gange.

Og så stritter de slet ikke ud mere

SSDmini’erne skulle være “shock-resistant” i op til 1500G/0.5ms, som vi erkender ikke at vide hvad betyder.

Et gæt er at alt det andet går i stykker før disken.

Det er lidt uklart om nyheden allerede er på markedet, eller om den er på vej.

Du kan uanset dette læse videre her.