Lawo viser Next Gen broadcast mixer frem

Nu er en “mixer” i en moderne verden ikke længere “bare” en mixer.

En moderne mixer er meget mere.

Og sådan er det helt sikkert også med den nye “diamond broadcast console for radio and TV applications”, som Lawo viste frem til en inviteret skare igår den 16. november.

Det hele blev i disse hybride tider, blot streamet, så alle der ville se med, kunne vælge at gøre det, mens vi andre der først hørte om nyheden senere, nu kan tilmelde os og se streamen fra HQ i Rastatt.

Hvad er den nye diamond “consol, så for en størrelse.

Ikke overraskende er det tale om en IP-native mixer, der arbejder i AES67/RAVENNA Audio-over-IP networking standarden, ganske som at den efterlever ST2110-30/-31 og ST2022-7.

Langt nede i kasserne sidder der en Lawo Power Core Engine, hvorfor det er muligt at udvide nyheden i stort set alle retninger.

Den nye diamond platform fra Lawo kan konfigureres til det meste

Grundmodellen, kan således udvides med flere I/O, mere AES67, store mængder MADI, flere analoge indgange, hvis du spørger meget pænt, samt AES3 og “Dante audio sources and destinations”.

Konkret er det muligt at konfigurere nyheden med ned til 2 fysiske faders, eller 60, hvis det foretrækkes.

Igen.

Sådanne digitale størrelser har jo ikke meget til overs for antallet af faders, da der – sagtens – kan ligge 100 lag af funktioner under bare 2 af slagsen.

Læs også  Haivision ude med next Gen. Video Encoder

Nyheden kommer i en såkaldt desktop version eller en “flush-mounted”, som vi gætter på er at den klassiske model, vi alle forbinder med “en mixer”.

Der er indbygget skærm, farver, programmerings muligheder, og storts set alt andet, du kan komme på.

Et bud herfra, er at Lawo står parat med 100 ingeniører hvis du kan komme på en detalje de har overset.

Hvorefter denne bliver implementeret på 20-30 sekunder.

Nyheden spiller naturligvis perfekt med alt mc² audio, og kan derfor bruges i playout systemer og i automatiserede – remote eller ej – systemer.

Folk der laver musik, kan sågar bruge nyheden til at “tracke på”, og som DAW control, hvis relevant.

Der er flere farve kodede LED knapper end du troede var muligt at og så er det muligt at udvide mixeren med Virtual Extension moduler og pænt meget mere.

her som en lille radiopult der kan uendeligt meget mere end bare at håndtere lyd

Enheden er også klar til Ember+ og HTML5, hvilket betyder at det også er muligt at bruge nyheden i forbindelse med 3. parts hard og software.

Laver du radio, er diamond for første gang en Lawo consol, der kan bruges direkte i radio produktion og som taler med Lawo’s Unified Experience user interface, så dem der allerede producere på et sådan, allerede fra første dag er “vant til” den nye diamond mixer.

Læs også  Remote production på begrænset budget

Folkene nede i Tyskland er i den forbindelse pænt glade og siger:

 -With diamond, Lawo is making a bold statement regarding the radio landscape of the future, forklarer Johan Boqvist, Lawo’s Senior Product Manager, Radio, og fortsætter.

 -In addition to being entirely user configurable and flexible with respect to fader count, diamond sets a new standard for hardware and software integration on a true, native IP platform, slutter han.

vil du se præsentationen skal du tilmelde dig her, hvorefter du kan se optagelserne fra igår.

Ellers kan du sikkert også læse mere her.

www.lawo.com